Çocuklarınıza Akşam Televizyon Seyrettirmeyin
 

Psikolog ve çocuk eğitimcisi Fatih Kalkınç, çocukların başarılı olabilmeleri için akşamları televizyon seyrettirilmemesi gerektiğini belirtti. Kalkınç, ailelerin evde televizyon açıkken çocuğun ders çalışmasını isteyerek hata ettiklerini söyledi.

Balıkesir Özel Zağnos Dershaneleri tarafından düzenlenen "Okul evde başlar" konulu seminerde konuşan psikolog Kalkınç, anne ve babaların çocuklar üzerindeki görevlerini, çocuğun eğitiminin aileye bakan yönünü ve ders çalışma planlarını anlattı. Çocuğa eğitimin doğmadan başladığını dile getiren Kalkınç, alkol kullanan bireylerin ileride doğacak çocuklarının genlerini etkileyebileceğini kaydetti. Çocukların başkaları ile kıyaslanmasının yanlış olduğuna değinen Kalkınç, "Çocuklarınız arasında hakem olmayın, kendi sorunlarını kendileri çözsünler. Evde ağabey ya da ablaya gerektiği gibi davranılırsa, çocuk büyüklerine karşı nasıl davranılması gerektiğini öğrenir" dedi.

Hayatta hep güzelliklerin görülmesi gerektiğinin altını çizen çocuk eğitimcisi, bunun aile içi ilişkilere olumlu yansıyabileceğini belirtti. Ailelerin düştükleri hataların başında çocuklarının televizyon açıkken ders çalışmasını istemek olduğunu aktaran Kalkınç, "Başarılı olan çocukları evlerinde ziyarete gittiğimizde evlerinde televizyonun belirli saatlerden sonra açılmadığını gördük. Elinden kumandayı düşürmeyen baba, çocuğunun derslerinin başarısız olmasından yakınmasın. Akşamları saat 18.00’den sonra mümkünse evde televizyon seyredilmesin. Çocuklar, geç saate kadar seyredilen televizyondan olumsuz etkilenip derslerine çalışamıyor. Çocuklarınızın derslerinde başarılı olmalarını istiyorsanız, onlara yeteri kadar glikoz (şeker) verin. Özellikle evinizde incir, üzüm gibi yiyecekler eksik olmasın." şeklinde konuştu. Seminerin ardından Kalkınç, ’Okul Evde Başlar’ isimli kitabını imzaladı.

Kaynak: http://www.haberler.com

Gönderen: Buğra Balcı

 
Süper Teyze 237
Öğretmen Ferit’e sordu : - Çok sıcak içecekler sağlığa zararlıdır. Örneğin çorbayı, çayı, kakaoyu çok sıcak içmemeliyiz. Sence neden Ferit ? Küçük oğlan hemen cevap verdi : - Hiç kimse yarı devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.