Nesli tükenecek tek festival
 

Belçika’nın Brüj kentindeki 7’nci Buz Heykel Festivali kapılarını ziyaretçilere açtı. Çeşitli ülkelerden sanatçıların katıldığı festivalin bu yılki teması “Peri Masalları”. Katılımcılar küresel ısınma nedeniyle festivalin geleceği konusunda ümitsiz. 

Belçika’nın Brüj kentinde düzenlenen festivale bu yıl da ilgi büyük oldu. 11 ülkeden çok sayıda heykeltıraşın katıldığı festival zor şartlar altında düzenlendi.

Eksi 10 derecede çalışan heykeltıraşlar, 400 ton buz ve 300 ton kara şekil vererek onlarca eser ortaya çıkardı. Festivalin teması peri masallarıydı. Sanatçılar da hayalgücünde sınır tanımayarak peri masalı kahramanlarını buzdan yarattılar. Festivalde ziyaretçiler için bir de buz bar inşa edildi.

Buza şekil vermekten büyük keyif aldıklarını söyleyen heykeltıraşlar, gelecek yıllar için umutsuz. Küresel ısınma tehdidinden etkileneceklerini belirten sanatçılar, “Bu festivalleri yapmak gittikçe daha pahalı hale gelecek. Şu an dünyanın bir yerlerinde buz bulmak mümkün ama zamanla bu gittikçe güçleşecek ve böyle bir alanı soğutmak için enerji harcamayı izah etmek de güçleşecek. Ne kadar yıl sürdürebiliriz bilmiyorum bu nedenle şimdi keyfini çıkarmak lazım” dedi.

31 Ocak tarihine kadar açık kalacak olan festivali, 200 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Kaynak: www.ntvmsnbc.com 23 Kasım 2007 Cuma

 
Süper Teyze 56
Öğretmen Cem’i tahtaya kaldırır ve sorar : - Bana söyleyebilir misin, neden balıklar ses çıkaramazlar ? Cem gülümser : - Çok basit öğretmenim ! Siz de başınızı suyun altına sokun da deneyin b devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.