Oyuncak fuarında çocuk krizi
 

Dört bir tarafı bebekler ve oyuncak arabalarla dolu X firmasının fuar standında, Rus şirket ile 1 milyon YTL’lik sözleşme imzalanmak üzere. İki tarafta da nefesler tutulmuş, herkes atılacak imzaya kilitlenmiş durumda. Bir anda kimse ne olduğunu anlamadan oyuncak standı Rus CEO’nun üzerine devriliyor. Sebep ise daha önceki yaşanan deneyimlerden dolayı "bu bir ihtisas fuarıdır" denilerek içeri alınmayan ancak gizlice içeri sızan çocuklar. Heyecanla beklenen imza ise CEO kendine gelene dek erteleniyor.
     
22-25 Kasım tarihleri arasında Yeşilköy İstanbul Expo Center’da düzenlenen Oyuncak ve Oyun Ekipmanları Fuarı bu manzaralara sahne oldu. İlk kez 1993 yılında düzenlenen ancak çocuk ziyaretçilerin yarattığı izdiham ve kargaşa nedeniyle aksayan iş bağlantıları nedeniyle bu yıla kadar bir daha düzenlenmeyen fuar, tüm tedbirlere rağmen 14 yıl sonrada aynı görüntülere sahne oldu. İlk organizasyondaki sorunların yaşanmaması için tedbir alan fuar organizatörleri 16 yaşından küçük çocukların fuar alanına alınmamasına karar verdi. Ancak fuar için bastırılan 200 bin davetiyenin 50 binine "16 yaşında küçük çocuklar giremez" cümlesinin yazılmamış olması büyük bir kargaşa yarattı. Ellerinde davetiyeleriyle haftasonu fuarı gezmek için gelen aileler "Çocukların olmadığı oyuncak fuarı mı olur? Davetiyelerde hiçbir ibare yok" diyerek tepki gösterdi. Ailelere direnemeyen organizatörler fuarın son gününde çareyi kapıları açmakta buldu.
      
Gelecek yıl farklı çözüm      
İhtisas fuarı olarak tasarlanan ve üreticiyle toptancıyı bir araya getirmesi amaçlanan fuara 5’i yabancı toplam 60 katılımcı katıldı. Ancak fuara çocukların alınmama kararı nedeniyle hafta sonunda fuar kapısında izdiham yaşandı. Fuar katılımcılarına anket yoluyla ulaşarak çocukların alınıp alınmaması yönünde ön araştırma yaptıklarını söyleyen oyuncak fuarının organizatör şirketi Messe İstanbul Proje Direktörü Neslihan Akgün, "Katılımcılarımız fuara çocukların alınmasını reddetti. Sonuçta bizim amacımız burada iş bağlantıları kurulması. Perakende satış olmadığı için çocukların girmesinin bir anlamı yok" dedi. Bu sorunu tahmin ettikleri için fuara girişe çocuk parkı kurduklarını ve profesyonel eğitmenler getirttiklerini söyleyen Akgün, "Veliler huzursuz olmasın diye park kurduk, özel bir eğitim kurumundan eğitimciler tuttuk. Ancak yine de sorun yaşadık. Gelecek yıl farklı bir çözüm bulacağız" dedi.
     
Oyuncakçılar Derneği (Oy-Der) Başkanı Ahmet Alioğlu "Buraya toptancı müşteriler, büyük perakende mağazaları, ulusal marketler sipariş yazdırmak için geliyor. Curcuna olunca rahatsız oluyorlar, kimse iş yapamıyor. İlk düzenlediğimiz fuardan kimse memnun kalmadı. O yüzden de 14 yıldır tekrar düzenleyemedik. Bu fuarı da aynısına çevirmek istemiyoruz" dedi.
     
Yeğeni ile birlikte Bostancı’dan fuara geldiklerini söyleyen Esra Erdoğan, "İstanbul’un bir ucundan buraya geldik, elimizdeki davetiye gayet renkli üzerinde oyuncak resimleri var ve çocukların alınmaması ile ilgili hiç bir şey yazmıyor" dedi. Tuzla’dan ailesiyle birlikte gelen Yüksek Küçük ise, "Çocukların hırsızlık yapacaklarını düşündükleri için almıyorlar. Çocuklarımız potansiyel suçlu ilan edildi" dedi.

Kaynak: www.gazetehaber.net 26 Kasim 2007 Pazartesi

 
Süper Teyze 231
İki küçük oğlan konuşuyorlardı : - Sence yıldızlarda hayat var mı?  diye sordu biri. - Tabi var, dedi arkadaşı. Görmüyor musun her gece hep birlikte ışıklarını yakıyorlar, sonra da söndür devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.