El Popo Kükrüyor
 

Meksika’daki El Popo yanardağı yeniden harekete geçti. Yanardağ üzerinde 2 bin metre yüksekliğinde kül ve duman oluştu. Bilim adamları yanardağda önümüzdeki ay bu hareketliliğin devam edeceğini açıkladı.

Aztek dilinde ’Dumanlı Dağ’ anlamına gelen El Popo geçen hafta sonu yeniden harekete geçti. 5 bin 425 metre yüksekliğindeki yanardağ, 2 bin metreye kadar yükselen kül ve duman püskürttü.  Doğal Afetlerden Koruma Merkezi’nden yapılan açıklamada dağın yakınında bulunan bir yerleşim yerine kül yağmuru yağdığı belirtildi.

Açıklamada bölgede oturanlar için bir tehlikenin sözkonusu olmadığı da vurgulandı. Güvenlik amacıyla dağın etrafında 12 kilometrelik bir alan koruma altına alındı ve dağa yaklaşılması yasaklandı.
 
Önümüzdeki 4 hafta içinde dağda aynı büyüklükte patlamaların meydana gelmesi bekleniyor. El Popo yanardağı 2000 yılında yine harekete geçmiş ve üzerinde 5 bin metre yüksekliğinde bir bulut oluşmuştu.

Kaynak:Hürriyet Gazetesi 04 Aralık 2007
 

 
Süper Teyze 237
Öğretmen Ferit’e sordu : - Çok sıcak içecekler sağlığa zararlıdır. Örneğin çorbayı, çayı, kakaoyu çok sıcak içmemeliyiz. Sence neden Ferit ? Küçük oğlan hemen cevap verdi : - Hiç kimse yarı devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.