Bu fosil dinazorların büyük sırrını çözecek
 

ABD’de yeni bulunan 67 milyon yıl önce yaşamış dinazorun fosili bilim adamlarını heyecanlandırdı. Fosile dokunulduğunda derisi hissediliyor. Bilim adamları, "Bu olağan bir fosilleşme değil; gerçek bir dinazora dokunduğunuz hissi veriyor" açıklamasında bulundu.

Fosil ayrıca dinazorların bilinenden daha güçlü kas yapısına sahip oluduğunu da gösteriyor. ABD’li bir genç North Dakota’da amcasının çiftliğinde tesadüfen bir dinazor fosili buldu.

Bilimadamları fosil üzerinde yaptığı incelemede dinazorun çok hızlı koştuğu ve güçlü kaslara sahip olduğunu belirledi. Bilimadamları, dinazorun deri ve kemikleriyle birlikte fosilleştiği için gövdesinin hemen hemen hepsinin belirgin olarak görüldüğünü açıkladı.

Manchester Üniversitesi’nden Phil Manning, "Yaratık deri ve kemikleriyle birlikte fosileşmiş. Ancak bu olağan bir dinazor fosileşmesi değil, dev yaratığın doku ve bezleri korunmuş" dedi.

Fosildeki deri ile gerçek bir deriyi birbirine karıştırmamak gerektiğini belirten Manning, "Elinizi bu dinazorun derisinde gezdirdiğinizde, gerçek bir dinazora dokunduğunuz hissine kapılıyorsunuz" dedi.

67 milyon yıl önce yaşadığı belirtilen dinozorun iki ayağı üzerinde hareket ettiği  ve 4 bin 500 kilo ağırlığında olduğu  belirtiliyor.

Kaynak:Hürriyet Gazetesi 04 Aralık 2007

 
Süper Teyze 165
Zengin adam tepedeki büyük şatoyu almaya karar vermişti. Ev sahipleriyle görüşmeye gitti. Defalarca çalmasına rağmen, büyük kapı bir türlü açılmıyordu. Sonunda yaşlı  mı yoksa genç mi, kadın mı devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.