İngiltere kahramanı konuşuyor
 

İngiltere’de 3 yaşındaki bir hastaya takılacak kalbi taşıyan ambulans kaza geçirdi. Yoldan geçerken durdurulan ve kalbi hastaneye yetiştiren 57 yaşındaki kadın, kahraman ilan edildi.

LAURA Whitworth isimli küçük hastaya geçen yıl kalp büyümesi teşhisi kondu. Temmuzda durumu ağırlaşan küçük kız, Londra’daki Great Ormond Street çocuk hastanesine kaldırılarak "Berlin kalbi" diye adlandırılan destek ünitesine bağlandı. Birkaç hafta sonra gelen uygun bir çocuk kalbinin bulunduğuna dair haber üzerine zamana karşı yarış başladı. Donör organın dört saat içinde Laura’nın yattığı hastaneye yetiştirilmesi gerekiyordu.

Ambulans kaza yaptı
Ambulans, havalimanından aldığı donör kalbi hastaneye yetiştirmeye çalışırken, Laura da ameliyata hazırlanmaya başladı. Şehir trafiğine giren ambulans, hastaneye yaklaşık 15 km kala kaza geçirdi. Araç yola devam edecek durumda değildi. Bunun üzerine sağlık görevlisi, yoldan geçmekte olan Margaret Rollinson’ın (57) aracını durdurdu. Rollinson, kalbi taşıyan görevliyi önce polis karakoluna götürdü. Kalp, hastaneye yetiştirildi ve Laura’nın hayatı kurtuldu. 

Kaynak:Hürriyet Gazetesi 04 Aralık 2007
 

 
Süper Teyze 128
Bayan timsah yolculuğa çıkıyordu. Son derece şık ve bir o kadar da heyecanlıydı. Diğer yolcularla birlikte uçağa bindi,yerine oturdu. Timsah derisinden yapılmış valizini de yanındaki koltuğa yerleşt devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.