Köylüler ilk kez izledikleri temsilde balerinle dans etti
 

MDOB Müdürü F. Hakan Gürkan, solist Kıvanç Uğraşbul, piyanist Dr. Ahad Askerov, balet Özgün Baralı ve balerin Buse Öztemiz, özel bir sahne kurmadan 417 haneli bin nüfuslu köyün meydanında temsili gerçekleştirdi. Köy meydanı ve çevresindeki evlerin balkon ve damlarını dolduran köylülerin ilgi gösterdiği sanatçılardan solist Kıvanç Uğraşbul, Türkçe eserleri seslendirdi, Dr. Ahad Askerov piyano, MDOB Müdürü F. Hakan Gürkan çello ile eşlik etti, balet Özgün Baralı ve balerin Buse Öztemiz de danslarıyla modern sahne sanatını köylülere sundu.
Kadın, erkek ve çocukların büyük ilgiyle izlediği gösteriye köylüleri de dahil eden sanatçılar, zaman zaman onlarla dans etti. Kiminin televizyon ekranlarında gördüğü gösterilerin, köy meydanında gerçekleşmesinden büyük keyif alan köylüler, unutulmaz bir gün yaşadı.
     
KUĞU GÖLÜ İZLETTİRİLECEK
MDOB Müdürü F. Hakan Gürkan, daha önce salon dışına çıkıp, kent merkezinde yaptıkları etkinlikleri bu yıl köye taşıdıklarını, bunun da isabetli karar olduğunu gördüklerini, sanatı her yere taşımak için çalışmaları sürdüreceklerini söyledi. Gürkan, halkı opera ve bale sanatı ile bütünleştirmek için kentin en ücra köşesine, yolu bile olmayan köylere ulaşmayı hedeflediklerini vurgulayıp, şöyle dedi:
 “Torosları gezmeyi sürdüreceğiz. Değirmendere Köyü’nde küçük bir bale gösterisi, operada ise Türkçe eserler seslendirdik. Opera ve baleyi bu kadar yakından görmeleri onlar için çok benzersiz bir şey oldu. Çok mutlu oldular. Bu nedenle de aramızda sıcak elektrik yüzünden onları opera ve baleye davet ettik, onlara Kuğu Gölü Balesi’ni izlettireceğiz. İnanılmaz bir ilgi olduğu için çok mutluyuz. Köylerdeki eğitim etkinliklerimizi kar, kış, soğuk ve sıcak demeden her köyde, her karla kaplı yolu açmak ve sanatımızı her yerde taşımak için sürdüreceğiz. Gerektiğinde her hafta bir köy, belde veya ören yerinde temsil yapacağız. Amacımız vatandaşımızı sanatla bütünleştirip, onlara operayı, baleyi, tiyatroyu sevdirmek.''

Kaynak: Milliyet Gazetesi 13 Aralık 2007

 
Süper Teyze 460
Enis, okuldan eve geldiğinde son derece mutsuzdu. Annesinin yanına geldi ve kararını açıkladı : - Bir daha asla okuldaki futbol derslerine katılmayacağım anneciğim ! - Ama neden? Seni kızdıracak b devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.