Bu Ankara kedileri karanlıkta parlıyor
 

Güney Koreli bilim adamları, Ankara kedisinin bir geniyle oynayarak karanlıkta parlamasını sağladı. Güney Kore Bilim ve Teknoloji Bakanlığı’nın açıklamasına göre, Gyeonsang Üniversitesi’nden Kong Il-keun başkanlığını da bir grup bilim adamı, florasan proteini üreten geniyle oynadıkları 3 kediyi klonlamayı başardı. Kediler üzerindeki bu çalışmanın başarılı olması, insanlardaki genetik hastalıkların tedavisi için umutları artırdı.
Genleriyle oynanarak klonlanan kedilerin geçen ocak ve şubatta dünyaya geldiği; 3 kediden birinin ölü doğduğu, öteki ikisinin de büyüyerek 3 ve 3.5 kiloluk normal Ankara kedileri oldukları kaydedildi. Önce kedilerin florasan protein geniyle (RFP) oynayan uzmanlar, daha sonra hayvanları klonladı.

Dünyada ilk kez
Dünyada ilk kez RFP geniyle oynanan kedilerin klonlandığını duyuran Güney Kore Bilim ve Teknoloji Bakanlığı, genleriyle oynanan kedinin klonlanmasının önemli bir bilimsel gelişme olduğunu vurgulayarak bu teknikle insanlarda genetik hastalıkların tedavisinde yeni ufuklar açılabileceğini bildirdi.

Tedavi için kullanılacak
Kedilerin insanları da etkileyen 250 genetik hastalığı olduğunu kaydeden bakanlık, insanlarla aynı genetik hastalıklardan mustarip hayvanların genetik müdahaleden sonra nasıl bir gelişim gösterdiklerine dair örnek oluşturması amacıyla klonlanabileceğini bildirdi. Söz konusu yöntem kaplan, leopar ve vahşi kedi gibi nesli tükenme tehlikeliyle karşı karşıya bulunan hayvanların ço-ğaltılması amacıyla da kullanılabilecek.

Kaynak: Milliyet Gazetesi 13 Aralık 2007

 
Süper Teyze 299
Öğretmeni Sevil’e sordu : - Evde bir kardeşin var mı kızım ? Küçük kız ciddi ciddi cevap verdi : -Hayır öğretmenim, sahip olduğumuz tek çocuk benim !  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.