120 şehit çocuğun hikayesi
 

Yönetmenliğini Özhan Eren ile Murat Saraçoğlu’nun yaptığı filmin Van’daki çekimleri için çalışmalara başlandı. İlk görüntüleri Safranbolu’da çekilen filmin kış görüntüleri için Van’da yoğun kar yağışı beklendi.

Kar yağışının olmaması üzerine bazı sahnelerinin çekileceği, Van Kalesi’nin arkasındaki Eski Van Şehri’ne Çaldıran ilçesinden kamyonlarla kar getirildi.

Van İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adnan Yaviç, kar taşıma çalışmalarında 20 kamyon ile 2 yükleyicinin kullanıldığını belirterek, çalışmada 30 personelin görev aldığını kaydetti.

Çaldıran’dan yaklaşık 300 ton kar taşındığını ifade eden Yaviç, Van’ın Birinci Dünya Savaşı’nda cephede verdiği mücadeleyi konu edinen filme katkı sunmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

Yaviç, İl Özel İdaresi olarak kültürel ve sanatsal etkinliklere önem verdiklerini, bu tür faaliyetlere gerekli desteği vermeye devam edeceklerini kaydetti.

120 ÇOCUK CEPHANEYİ TESLİM ETTİKTEN SONRA ŞEHİT OLDU
Özge Özberk, Cansel Elçin, Burak Sergen, Emin Olcay ve Oytun Öztamur’un başrollerini paylaştığı filmde, Vanlı 120 çocuğun hikayesi şöyle:

’’Birinci Dünya Savaşı’nda Van’da eli silah tutan herkes savaşa katılır. Cephede cephanenin tükenmesi üzerine, 120 çocuk gönüllü olarak çalışmaya başlar.

Birlik için cephane toplayan ve yaşları 12-17 arasında değişen 120 çocuk, 100 kilometre uzaklıktaki Kafkas cephesinin, Hoy sınırına doğru yola koyulur. Kış mevsiminde, sırtlarındaki malzemelerle karlı dağları aşarak birliğe ulaşan çocuklar, cephaneyi teslim ederler.

Cephaneyi sınıra taşırken büyük mücadele veren çocuklardan bir bölümü dönüş yolunda, Özalp-Van karayolundaki Mamedik Geçidinde soğuğa yenik düşer. Bir bölümü ise Van’a getirildikten kısa bir süre sonra yaşamını yitirir.’’

Kaynak: Star Gazetesi 11 Aralık 2007

 
Süper Teyze 70
Karne günü Osman bir köşeye çekilmiş ağlıyordu . Öğretmeni yanına gelip sordu : - Neden ağlıyorsun oğlum ? - Çok üzgünüm öğretmenim, matematikten neden 1 aldığımı anlayamıyorum ! Öğretmen g devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.