Annelerimiz ve Biz
  Aslında şu anda eminim tüm gençler ailelerinin kendilerini anlamadıklarını düşünüyor. Özelliklede annelerinin. Onlar her ne kadar ’’biz de bu yollardan geçtik’’ ’’bizde genç olduk ama böyle değildik’’ deselerde bize hiç inandırıcı gelmez çünki şartlar çok farklı ve gelişen teknoloji bazen bizi bunu düşünmeye zorluyor. Aslında kızdığınız en büyük şey cep telefonu konusundaki tartışmalar değil mi?

Yok kontörü çok harcıyosun, yok telefonunu cebinde taşıma ya da bilgisayarla çok ilgileniyosun falan filan, eminim hepiniz ailenizle bu tür tartışmalar yaşadınız. Ama her ne kadar kabul etmek istemesek de bu dünyada bize karşılıksız iyilik yapan tek kişi annemizdir ve her ne kadar kabul etmek istemesek de annemiz haklı aslında herşeyi bizim iyiliğimiz için yapmıyorlar mı?

Annelerimiz kanatlarını saklayan birer melekdir ama şu an biz adeta onların kantlarıyla bizi kollamasına izin vermiyoruz. Hayatımızın şüphesiz her anında bizi kucaklamaya koruyup kollamaya hazı bir vaziyettte yanımızda bulunmaya çalışmaktadırlar. Bizim iyiliğimiz için yaptıkları şeyleri ısrarla geri çeviriyor ve kendi doğrularımızı (yani doğru sandıklarımızı) onları inciterek savunmaya çalışıyoruz. Zor olanda bu değil mi? Zaten onlara ihtiyacımız olmadığını ispatlamaya çalışıyoruz sanki ve kendimizi bir anda annemize karşı bir savaş açmış şekilde buluyoruz. Ama bunun sonucunda annemizi kırmaktan başka hiçbir şey elde etmiyoruz. Onlara karşı saygısızlık sınırını zaten çoktan aşmış oluyoruz. Özür bahanemiz ise ’’bak anne böyle olsun istemezdim’’ kem küm..

Söyleyecek doğru dürüst bir bahanemiz bile olmuyor çünki bu kavga saçma sapan bir sebepten dolayı çıkıyor ama onlar bizleri üzmemek adına bizi hemen affediyorlar. Çünkü onlar kanatlarını saklayan birer melek, çünkü onlar bize karşılıksız iyilik yapan tek varlık, çünkü onlar ANNE!
 
Süper Teyze 339
Levent, televizyonda en sevdiği çizgi filmi kahkahalar atarak seyrediyordu. Sonra birden televizyonun kumanda aletini kaptı,televizyonu kapattı ve oturma odasından koşarak çıktı. Şaşıran annesi arka devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.