Bu 0yunda Sabundan Balon Yapabilirsiniz
 

14. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında sahnelenen ’Gökkuşağı’ adlı gösteride izleyiciler de oyuna katılıp eğlenebiliyor. Bizans imparatorlarının 4 ila 9’uncu yüzyıllar arasında yaşadığı ancak günümüze sadece kalıntıları ulaşabilen Büyük Saray tiyatro mekanı oldu.

14. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında ilk kez tiyatro sahnesi olarak kullanılan kalıntılarda Damla Hacaloğlu’nun yönettiği ’Gökkuşağı’ adlı gösteri sergileniyor.

BİZANS KALINTILARI ARASINDA DANS

Tiyatro, performans, dans, müzik gibi farklı disiplinleri bir araya getiren oyun izleyiciye bir saatlik bir hayal dünyası sunuyor. Sadece 40 izleyicinin sığabildiği üç odadan ve uzun koridorlardan oluşan kalıntılar ise hayal dünyasını daha da büyülü kılıyor. Oyun içinde kalıntıların farklı bölümleri arasında dolaşan izleyiciler ’seyirci’ konumundan çıkarak gösterinin parçası haline dönüşüyor; dans ediyor, yastık savaşı yapıyor, kocaman kadehlerden şarap içiyor, elle-rine tutuşturulan sabunlu sularla baloncuklar çıkarıyor.

Gösteri bittiğinde ise yüzyıllar önce inşa edilen duvarlara son teknolojiyle yansıtılan görüntülerden yaşadıklarını bir kez daha izliyor. ’Gökkuşağı’nın yönetmeni ve yazarı Hacaloğlu ’Biz bu oyunla var olmayan ama hayal ettikçe yaşanan bir dünya yaratmak istedik. Bu saray kalıntıları da hem bizim hem de izleyicinin hayal dünyasını bir kat daha arttırdı. Mekan araştırmaları yaparken burayı keşfettim. Vakıf da yardım etti ve isteğimiz gerçekleşti’ diyor.

Projenin amacının izleyiciye bir saatlik meditasyon imkanı sunmak olduğunu söyleyen genç sanatçı ’Genelde eğlence sanat olarak kabul edilmez. Bu fikir beni rahatsız ediyor. Biz seyirciyi gösterinin içine almak için bir psikologdan da yardım aldık’ diyor.

’Gökkuşağı’ bugün ve yarın saat 20.30’da Büyük Saray’da... Ayrıntılı bilgi www.istfest.com adresinden alınabilir.
Kaynak:Akşam 2 Haziran 2004

 
Süper Teyze 376
Ercan babasıyla pizzacıya gitmişti. Birer tane karışık pizza ısmarladılar . Az sonra siparişleri gelince babası Ercan’a sordu : - Pizzanı dört parça halinde mi sekiz parça halinde mi kesmemi iste devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.