The Guardian Otobüsü Ünlü Yazarları Taşıdı
 

İngiltere’nin önemli edebiyat olaylarından Hay Edebiyat Festivali’ne katılmak üzere Hay Kasabası’na giden Orhan Pamuk, ünlü İngiliz gazetesi The Guardian’ın özel festival otobüsüne konuk oldu.

Ian McEwan, Joanne Harris, Zadie Smith, Hari Kunzru gibi dünyanın önde gelen yazarlarıyla The Guardian otobüsünde buluşan ünlü yazar, gazetenin konuklarıyla oynadığı minik bir oyuna da katıldı. Editörlerin kendilerine verdiği bir sayfaya aklından geçenleri yazan konukların bazıları resim yapmayı seçerken, Pamuk son kitabı ’İstanbul’da da yer alan ’Çok küçük yaşlardan beri, yalnız olmadığımı biliyordum. İstanbul’un sokaklarında bir yerlerde, bizimkine benzeyen bir evde, başka bir Orhan yaşadığına emindim’ cümleleriyle başlayan paragrafı yazmayı tercih etti. Pamuk ve diğer yazarların ’boş sayfa denemeleri’ The Guardian Gazetesi’nin Hay Edebiyat Festivali özel ekinde yayınlandı.
Kaynak: Akşam 2 haziran 2004

 
Süper Teyze 110
İki baba sohbet ediyorlardı. - Biliyor musun , dedi biri. Geçen gün eski eşyaları karıştırıyordum. Eski defterlerin arasından okul karnelerim çıktı. Hepsini tek tek yırttım sonra da evde kimse yokk devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.