’Uzak’a bir Cannes Ödülü Daha
 

Fransız Kültür Radyosu, Nuri Bilge Ceylan’ı En İyi Yönetmen seçti. Bu ’Uzak’ın 41’inci ödülü

Cannes üzerinden yayın yapan Fransız Kültür Radyosu 2004 En İyi Yönetmen Ödülü’nü ’Uzak’ filmiyle Nuri Bilge Ceylan’a verdi.

Ceylan’a sekizinci kez En İyi Yönetmen ödülü kazandıran ’Uzak’ bugüne kadar 19 uluslararası, 22 de ulusal ödüle layık görülmüş ve The Daily Telegraph, Le Monde, New York Times gibi önemli gazetelerden övgü dolu eleştiriler almıştı.

Muzaffer Özdemir ve Mehmet Emin Toprak’ın başrollerini paylaştığı filmin aldığı ödüller arasında Cannes Film Festivali’nde kazandığı Jüri Büyük Ödülü ile Özdemir ve Toprak’ın paylaştığı En İyi Erkek Oyuncu Ödülü de bulunuyor. İdeallerinden uzaklaşmaya başladıkça yaşamının anlamını yitiren ve uzaklara gitmeyi düşünen bir adamla hayallerini gerçekleştirmek için İstanbul’a gelen bir gencin hikayesinin anlatıldığı film Hindistan, Filipinler, Makedonya, Beyrut, ABD gibi gösterime girdiği birçok ülkeden de ödülle dönmüştü.
Kaynak:Akşam 2 Haziran 2004


 
Süper Teyze 343
Öğretmen öğrencilere iyilik yapmanın yararlarından, insana vereceği huzurdan söz ediyordu : - Her gün en az bir kişiyi mutlu ederek eve döndüğünüzde, huzur içinde bir uykuyu hak ettiniz deme devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.