Müze görevlileri tarihi kostüm giyecek
 

Daha sonra tüm müzelerde ziyaretçileri, müzenin konseptine uygun tarihî kıyafetler giyinmiş görevliler karşılayacak. Yurtdışında yaygın olan müze görevlilerinin tarihî kostüm giymesi Topkapı Sarayı’nda başlatılınca ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da bütün müzelerde bu uygulamaya geçilmesini istedi. Buna göre, Ankara’daki Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet müzelerindeki görevliler için Cumhuriyet’in kurulduğu tarihte askerlerin ve kadınların giydiği kıyafetlerden dikilecek.

Diğer müzelerdeki görevlilere de müzenin içeriğine göre kostümler yapılacak. Tarihî kıyafetleri Ankara Kız Olgunlaştırma Enstitüsü çalışanları stilize edecek. Tarihî kaynaklar taranarak oluşturulacak kıyafetler, bakanlık bünyesinde tarihçilerin de görev aldığı bir kurul tarafından incelenerek onaylanacak.

Kaynak:  www.haberturk.com 14 Şubat 2008

 
Süper Teyze 222
Yaşlı adam, yanında çalışan genç asistanına sordu : - Kalemimi bulamıyorum bir türlü ! Bakmadığım yer kalmadı ! Senin gözüne ilişti mi oğlum ? Genç adam gülmemeye çalışarak : -Kulağınızın ark devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.