Zeugma Antik Kenti’nin üstü cam fanusla kaplanacak
 

Kamçı, "Zeugma’dan çıkarılan eserler, tabiat şartlarından, yağmurdan, kardan, güneşten etkilenmesin ve daha sağlıklı korunsun diye müzede sergileniyor. Oysa bu eserler, bulundukları yerde korunarak sergilenebilirse, turistlerin daha çok ilgisini çeker. Bunun için çalışma başlattık; ilgili ihaleyi de yakında gerçekleştireceğiz" dedi.
 
Kazı alanını görmek isteyen yerli, yabancı turistlerin, Zeugma Antik Kenti’nden çıkan eserleri yerinde göremediği için hayal kırıklığına uğradığını bildiren Kamçı, yapmayı düşündükleri fanus için sponsor bulmaya çalıştıklarını söyledi.
 
Vali Süleyman Kamçı, şöyle devam etti:
 
"Bölgenin en büyük ili Gaziantep, zengin tarih ve kültürel mirasa sahip olmasına karşın turizmden hak ettiği payı alamıyor.  
GAP illeri arasında Gaziantep’in, bu kadar tarihi eserle bir ağırlığı olması lazım. Burada turizmi bölgesel olarak düşünmeliyiz. En azından bölgeyi gezmeye gelenler 1 gün de burada kalmalı.  
Adıyaman’daki Nemrut Dağı’na gidenler 1 gün de burada kalıp gezmeli. Bu çerçevede bu yıl Özel İdare veKarayolları, Gaziantep - Adıyaman karayolunu duble haline getirecek. 
Bu yol özel idare bütçesinden yapılacak aynı şekilde İslahiye-Hatay karayolunun da yapımına başlanacak. Bu sene bunun altyapısını tamamlayacağız. Yani, Malatya ve Kayseri’den çıkanlar Gaziantep’e gelecek."

Kaynak: www.cnnturk.com   21 Mart, 2008   

 
Süper Teyze 71
Öğretmen sınıfa sordu : - Hiç düşündünüz mü çocuklar, deniz suyu neden tuzludur ? Hakan atıldı : -İçinde yaşayan balıklar salamura olabilir öğretmenim !   devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.