‘Herkes Okuyacak’
 

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, kendisinin her türlü ayrımcılığa karşı olduğunu, ancak eğitim alanında kadınlardan yana pozitif bir ayrımcılığı desteklediğini söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı önderliğinde, tüm kamu kurumları ve UNICEF’in desteği ile yürütülen ‘Haydi Kızlar Okula Kampanyası’nın 2004 yılı startı Ankara Dedeman Otel’de verildi. Toplantıya Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, UNICEF Türkiye Temsilcisi Edmond McLoughney, kampanyanın yürütüldüğü 33 ilin valisi ile merhum iş adamı Sakıp Sabancı’nın kızı Dilek Sabancı ve çok sayıda kadın milletvekilleri katıldı.

Ayıptan kurtulalım
Toplantının açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, eğitiminin öyle kenardan kıyıdan verilecek desteklerle başarıya ulaşmayacağını, toplumun tüm kesimlerinin katılması gerektiğini belirterek, “Eğitim işi azim ve kararlıktan geçer. Taşı ve mermeri oyan su damlası değil, su damlasının sürekliliğidir. Bu kampanyayı arı ve karınca gibi sabır ve sebatla yürüteceğiz” diye konuştu. Çelik, milyonlarca kadının okuma yazma bilmemesi bir yana, toplumun sadece yüzde birinin bile okuma yazma bilmemesinin ülkenin ayıbı olduğunu dile getirerek, “Ben her türlü ayrımcılığa karşıyım ama eğitim alanında kadınlardan yana pozitif ayrımcılığı destekliyorum. Şov yapmak isteyenlerin bunu eğitim alanında yapmasını istiyorum” ifadesini kullandı. Çelik, IMF’nin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kurumuna Sosyal Riski Azaltma Projesi kapsamında 500 milyon dolar aktardığını belirterek, bu kapsamda çocukları okula giden annelerin hesabına para yatırılacağını söyledi.

Çocuklara harçlık
Çelik, ilköğretime giden erkek çocuklarına aylık 16.5 milyon, ortaöğretime giden erkek çocuklarına 25 milyon lira verilirken kız çocuklarına ilköğretim için 20 milyon, ortaöğretim için ise 35 milyon lira yatırılacağını söyledi. Bu çerçevede 1 milyon 50 bin aileye destek verileceğini anlatan Çelik, “Bu problemi zorlayıcılık ile değil özendiricilik ile çözeceğiz” ifadesini kullandı. Çelik, Cumhurbaşkanı Ahmet
Necdet Sezer tarafından kısmen veto edilen YÖK Yasası’na atıfta bulunarak, “Prens Sabahattin’in 1899 yılında merkeziyetçiliğe karşı kurduğu akımı biz 2004 yılında Meclis’e getiriyoruz. Statükocular kıyameti koparıyor” dedi. Toplantıda bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, bu ülkenin geleceğini değiştirmek için herkesin birşeyler yapması gerektiğini belirtererk, geleceğe bırakılacak en büyük mirasın çocukların eğitimi olduğunu söyledi.
Kaynak:Türkiye Gazetesi 2 Haziran 2004

 
Süper Teyze 53
Matematik dersinde öğretmen Beyza’ya sorar : - Baban annene 1 milyar verse, annen de bu paranın yarısını harcarsa ne olur ? - Çok büyük bir kavga olur öğretmenim !  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.