Azra’nın Onuruna Saf Altından Para
 

Hollanda Kraliyeti’nin saf altından bastırdığı paranın satışından elde edilecek gelir, Avrupa Çocuk Yardımı Vakfı çalışmalarında kullanılacak. Önceki gün parayı Amsterdam’da tanıtan Azra Akın: Bu çok özel, inanılmaz bir şey.

Hollanda Kraliyeti, 2002 Dünya Güzeli Azra Akın onuruna nisan ayında saf altından para bastırdı. 14 ayarlık altın para, 37 gram ağırlığında ve 38 mm çapında. Hollanda Kraliyeti çok nadir olarak altın para bastırıyor. Azra Akın’a yapılan bu jest, bu nedenle dünya güzelimizi mutluluğa boğdu: "Teklif onlardan geldi. ’Senin adına altın para bastırmak istiyoruz, izin verir misin’ diye sordular. Dünyalar benim oldu. Bu çok büyük bir onur. Ben de memnuniyetle kabul ettim. Bu çok özel bir şey. Kaç kişi ömründe böyle bir şeyle karşılaşıyor ki... İnanılmaz aslında. Benim resmim paranın üstünde ama en güzeli de bu paradan elde edilecek gelirle çocuklara yardım edilecek olması."

ÇOCUKLAR BENİM HER ŞEYİM
Hollanda’da doğup büyüyen Azra Akın için bastırılan altın para Hollandaca, İngilizce, Fransızca, Almanca ve Türkçe olarak yazılı bir belgeyle veriliyor. Belgenin üzerinde; "Çocuklar geleceğimizin aynasıdır, gülen çocuklar görmeliyiz. Onları çok seviyorum" yazılı. Azra Akın parası ilk defa dün Lelystad’da çocuklar yararına yapılan bir müzayedede açık artırma ile satıldı. Merkezi Hollanda’da bulunan Avrupa Çocuk Yardımı Vakfı tarafından düzenlenen müzayedede 11.705 euro (yaklaşık 20 milyar lira) gelir elde edildi. Avrupa Çocuk Yardımı Vakfı Başkanı Robin Linschoten, elde edilen bu gelirle Romanya’da tatil imkanı olmayan 60 çocuğu yaz tatilinde Hollanda’ya getireceklerini belirtti.

YELKEN ŞAMPİYONUNA KUPA VERDİ
Avrupa Çocuk Yardımı Vakfı tarafından önceki gün düzenlenen altın paranın tanıtım gününde, bir yelkenli yarışması da yapıldı. Toplam on iki yelkenlinin katıldığı ve üç saat süren yarışmada birinciliği ’Summertime’ kazandı. Summertime kaptanı birincilik kupasını Azra Akın’ın elinden aldı.
Kaynak:Sabah 3 Haziran 2004

 
Süper Teyze 400
Şubat ayının ortasında, bahçedeki büyük vişne ağacının gövdesinde, bir salyangoz ve bir tırtıl karşılaşırlar. Tırtıl salyangoza sorar : - Bu soğuk kış gününde, burada ne arıyorsun arkadaşım ? - Vi devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.