Meğer Tommiks’in Ceketi Yeşilmiş
 

Yarım asırdır siyah-beyaz sayfalarında heyecanlı maceralarıyla sevilen Teksas ve Tommiks’in renkli sayıları, 1 Haziran’da çizgiromanseverlerle buluştu.

Çelik Bilek Teksas’ın baş düşmanı Kırmızı Urbalılar gerçekten kırmızı, Nevada Ranger’ı Yüzbaşı Tommiks’in üniforması artık siyah değil, gerçekten yeşil.

1956 yılında Türk çizgiromanseverlerle tanışan ‘Il Grande Blek’ ve ‘Capitan Miki’, Samim Utkun’un koyduğu Türkçe isimlerle Teksas (Çelik Blek) ve Yüzbaşı Tommiks, uzun bir aradan sonra bu kez yeni, renkli görüntüsüyle gazete bayileri ve kitapçılardaki yerini aldı.

Hoz Comics, daha önce Tay Yayınları, Ecem ve Aksoy Yayınları tarafından birkaç kez yayınlanmış olan Teksas ve Tommiks’i alışılmış siyah-beyaz, saman kağıt yerine bu kez renkli ve kuşe kağıda basılı fasikülleriyle günümüze taşıyor.

Renkli Teksas (Il Grande Blek) İtalya’da 1954 yılında Rodi’nin evinin yandığı, babasının öldürüldüğü ilk sayıyla başlarken, Renkli Tommiks (Capitan Miki), 1951 yılında EsseGesse’nin ilk çizdiği sayıyla yani henüz ranger olmadığı bölümle başlıyor. İlk fasikülde Tom’un, arkadaşı Clem’in ölümünün ardından gittiği Kulver Kalesi’nde ilk ranger rozetini takışı ve kısa sürede gösterdiği başarılar sonrasında nasıl çavuş ve yüzbaşı olduğu anlatılıyor.

3 milyon lira

Türk okurunun yakından tanıdığı ve en eski çizgiroman kahramanlarından biri olan Tommiks’in serüvenleri, İtalya ve tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de birkaç kez basılmıştı. İlk olarak 1956 yılında Ceylan Yayınları tarafından yayınlanmaya başlayan Tommiks ve Teksas’ın kuşe kağıda renkli versiyonu 3 milyon liradan satılıyor.
Kaynak: Hürriyet 3 Haziran 2004
 

 
Süper Teyze 383
Yaşlı amca Gürkan’a sordu : - Ne kadar da büyümüşsün oğlum. Kaç yaşına geldin şimdi ? - 11, dedi Gürkan. - Daha sonra ne olmak istiyorsun peki ? dedi yaşlı amca. Küçük oğlan kendinden em devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.