Çin’de deprem: Ölü sayısı 9 bine yaklaştı
 

Çin’in güneybatısındaki, Siçuan eyaletinde meydana gelen 7,8 şiddetindeki depremde, 9 bine yakın kişinin hayatını kaybettiği, en az on bin kişinin de yaralandığı bildirildi. Depremde toplam yedi ilkokulun çöktüğü ve enkaz altında birçok öğrencinin bulunduğu da gelen bilgiler arasında. Depremin merkez üssü, Siçuan eyaletinin başkenti Chnegdu’dan hemen hemen 100 km uzakta bulunuyor. Depremin ardından ilkokul, fabrika, hastane, öğrenci yurtları gibi kamuya ait birçok binanın yıkılmasının ölü sayısını arttırmasından endişe ediliyor.

Yerel saatle 14.28’de meydana gelen deprem, Pekin ve Şanghay gibi Çin’in büyük şehirleri ile depremin merkez üssünden 3 bin 300 km. uzaklıkta olan Bangkok ve Vietnam’da da hissedildi. Depremin merkez üssünün yerin 29 km. altında olduğu belirtildi.

Bangkok, Pekin, Şanghay gibi büyük şehirlerde depremden sonra, gökdelenlerin 7 dakika daha sallandığı ve birçok gökdelenin boşaltıldığı bildirildi.

Çin hükümeti depremden sonra yaptığı açıklamada, kurtarma ekiplerininin bölgeye doğru yola çıktığını belirtti.

BİNALARIN YÜZDE SEKSENİ YIKILDI
10 milyon nüfuslu olan ve gün geçtikçe büyüyen bir metropol olarak tanımlanan Chengdu’da, depremin ardından herkesin binaları terk edip, sokaklara çıktığı bildirildi. Görgü tanıkları 2-3 dakika boyunca sürekli sallandıklarını ifade ederken, artçı sarsıntıların hala devam ettiği kaydedildi.

Kimyasal madde üreten iki fabrika yıkıldı
Siçuan eyaletinde, depremin ardından binaların yüzde sekseninin yıkıldığı duyuruldu. Yıkılan binaların arasında okullar, fabrikalar ve yurtlar da bulunuyor. Ayrıca Dujiyangan şehrinde bir hastanenin de yıkılmış olduğu bildirildi.  

Japonya meteoroloji ajansından yapılan açıklamda ise, depremin ardından tsunami riski olmadığı kaydedildi.

Çin depremlerin sık olduğu bir coğrafyada bulunuyor. En son 21 Mart’ta, ülkenin Sincan eyaletinde 7.2 şiddetinde ve sadece maddi zararın meydana geldiği bir deprem gerçekleşmişti. Gene Sincan’da Şubat 2003’te gerçekleşen 6.8 şiddetindeki bir depremde ise, 94 kişi ölmüş, 200 kişi yaralanmıştı.

Kaynak: www.ntvmsnbc.com  12 Mayıs 2008 Pazartesi

 
Süper Teyze 324
Annesi sevgili oğlu Melih’i yanına çağırdı ve anlatmaya başladı : Bak Melihciğim, dün doğumgününü kutladık ve 10 yaşına bastın. Sen artık kocaman bir çocuksun.Geceleri benimle değil,kendi odanda  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.