Çocuklar trafik parkında
 

Odunpazarı Belediyesi, Toyota Plaza Sarar, Emniyet Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkılarıyla Vişnelik Mahallesi’nde 3 bin 300 metrekarelik alana trafik eğitim parkı yaptırdı. Vefat eden Eskişehir’in eski belediye başkanlarından Sezai Aksoy’un adının verildiği parkın açılışı nedeniyle tören düzenlendi. Törene Vali Kadir Çalışıcı, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Emniyet Müdürü Savaş Yücel, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Cemalettin Sarar ile çok sayıda vatandaş katıldı...

Odunpazarı Belediye Başkanı AKP’li Buhan Sakallı, 3 bin 300 metrekarelik alana kurulan parkın Türkiye’nin en büyük trafik eğitim parkı olduğunu söyledi. Sakallı şöyle konuştu:
“Parkta eğitim salonları, kafetarya, toplantı salonu gibi kapalı alanların yanı sıra, uygulamalı eğitimlerin yapıldığı pist bulunmaktadır. Bugün artık adı terörle anılan trafik kazalarının gerçekleşme nedenlerinin yüzde 95’i sürücü, yolcu ve yayaların hatalarından kaynaklanmaktadır. Bunun en büyük sebeplerinden biri ise ciddi bir trafik eğitimi eksikliğidir. Bu sebeple trafik kurallarına duyarlı ve bu kuralların uygulamaya geçirilmesinde bilinçli ve tutarlı yeni nesiller yetiştirmede bizlere büyük görev düşmektedir.”

‘TRAFİK TERÖRÜ, DİĞER TERÖRDEN BETER’
Vali Kadir Çalışıcı da törende yaptığı konuşmada, trafik terörünün diğer terörden daha fazla can yaktığını söyledi. Vali Çalışıcı, “Ülkemizde biz terör filan deriz ama, terörde verdiğimiz can kaybı ile trafikte verdiğimiz can kaybını karşılaştırdığımızda gerçeğin ne olduğunu görürüz. Bu trafik terörü ocaklar söndürüyor, çocukları yetim bırakıyor, eşleri kocasız bırakıyor. Trafik terörü, terörden çok daha fazla can alıyor” dedi.

Açılışı yapılan ‘Sezai Aksoy Trafik Eğitim Parkı’nda çocuklar, Toyotasa tarafından bağışlanan 10 akülü arabaya bindi. Emniyet Müdürü Savaş Yücel, kural hatası yapan çocukları uyararak, “Trafikte başkalarının hakkına saygı göstereceksiniz. Onlar sizin hakkınıza saygısızlık yaparsa hoşgöreceksiniz. Trafik, saygı ve hoşgörü işidir” diye konuştu.
 
Kaynak: Hürriyet Gazetesi

 
Süper Teyze 418
 Kentin en şık ve pahalı restaurantlarından birine girmeye çalışan genç adamı şef garson kapıda durdurdu : - Özür dilerim bayım ama restaurantımızda kravat mecburiyeti vardır. - Fakat benim k devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.