Hotmail’den Türkiye’ye spam uyarısı
 

Microsoft’un ücretsiz e-posta hizmeti hotmail, Türk kullanıcılarına, kişisel bilgilerini çalmayı amaçlayan sahte e-postalardan korunmanın yollarının anlatıldığı bir uyarı gönderdi.

Hotmail Türkiye, uyarıda, dünya genelinde hotmail kullanıcılarına günde 4,5 milyar adetten fazla istenmeyen e-postanın (spam) gönderildiğini ve bu iletileri filtrelemek için yoğun çaba sarf ettiklerini kaydetti.
İstenmeyen e-postalar arasında, çeşitli şirketlerden ve kurumlardan geliyormuş gibi görünen, hotmail hesabı ya da internet bankacılığı gibi bilgileri çalmayı amaçlayan “sahte e-postaların” da olduğu belirtilen uyarıda, bu tür sahte e-postaları tanımak için çeşitli ipuclarından yararlanılabileceğini bildirildi.

Buna göre, öncelikle, kişisel bilgilerin istendiği e-postalara karşı dikkatli olmak gerekiyor. Örneğin, kişinin adının, doğum tarihinin, kullanıcı adının, parolasının veya bankaların internet sitelerine giriş bilgileri gibi diğer kişisel bilgilerinin sorulduğu bir e-posta, kimden gelirse gelsin, çok büyük olasılıkla dolandırıcılık amacıyla gönderilmiş oluyor.

“Şüpheli görünen” e-postaların da dikkatle incelenmesi gerekiyor. Yani, kötü ve düzensiz yazılan, yazım hataları bulunduran ve “bu bir şaka değil” veya “bu iletiyi arkadaşlarınıza iletin” gibi ifadeler içeren e-postalar, genellikle dolandırıcılık amaçlı e-postalar oluyor.

Böyle e-postalarda, bazen şirket adları ve markalar da yanlış yazılıyor veya küçük hatalar içeriyor. Örneğin, “windows live™ hotmail” yerine “windows hotmail” yazılıyor.

Kaynak: www.ntvmsnbc.com

 
Süper Teyze 102
  O günkü dersin konusu, ‘çevre kirliliği’ idi. Öğretmen tehlikeleri ve alınması gereken önlemleri anlattıktan sonra sınıfa sordu : - Çevre kirliliği konusunda örnek verebilecek olan var mı a devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.