Harry Potter Çılgınlığında Üçüncü Perde
 

2001 yılında başlayan ve tüm dünyayı etkisi altına alan ’Harry Potter’ çılgınlığı üçüncü film Azkaban Tutsağı ile devam ediyor. Bugün gösterime giren film, ilk ikisinde olduğu gibi yine hasılat rekorları kırmaya hazırlanıyor.

Eğer J.K. Rowling yazmasaydı, Harry Potter ismini hiç duymayacaktık. Çocukları olduğu kadar büyükleri de kendi dünyasına kilitleyen küçük büyücü Harry Potter, fantastik bir hikayenin ete kemiğe bürünmüş büyük karakteri. Dünyanın en çok satan kitap serisine imzasını atan J.K. Rowling, ilk kitabı yayımlandığında ve İngiltere’de Yılın En İyi Çocuk Kitabı seçildiğinde bile bu karakterin bu kadar çok konuşulacağına inanmıyordu ama bugüne kadar yapılan filmlerle artık yıllar boyu akıllardan silinmeyeceğini biliyor.

GİZEMLİ DÜNYANIN SIRLARI
Önce, yani 2001 yılında, serinin ilk kitabı ’Harry Potter ve Felsefe Taşı’ beyaz perdeye uyarlandı. Bir sene sonra da ikinci kitap yine sinemaya uyarlandı ve ’Harry Potter ve Sırlar Odası’ karşımıza çıktı. Bu iki film, başta küçük büyücüyü canlandıran Daniel Radcliffe ve diğer küçük oyuncular Rupert Grint ile Emma Watson olmak üzere tüm oyuncuların hayatını önemli ölçüde değiştirdi. Ondan sonra da izleyicilerin birer Harry Potter bağımlısı haline gelmesine neden oldu. Anne ve babasını kaybeden ve yaşamının ilk on yılını kendisini pek sevmeyen eniştesi ve teyzesinin evinde, merdivenlerin altında geçiren Harry Potter’ın cadılık okulunda okuma teklifi almasıyla değişen hayatını konu edinen filmler, insanların dünyası ile fantastik bir dünyayı perdeye yansıtıyor. İlk filmde; onu bekleyen yepyeni dünyada iyilerin safında yer alan Harry Potter, kısa zamanda edindiği arkadaş grubuyla okuldaki sihirler ve büyüler dünyasında benzersiz bir yolculuğa çıkarken, kötülüğe karşı mücadelesine de başlıyor. İkinci filmde; yine kahramanımız Harry Potter’ın başına birbirinden ilginç olaylar geliyor. Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu’ndaki ikinci yılında da Harry Potter gizemli dünyanın sırlarını çözmek için uğraşıyor.

YÜZLERCE İNSAN İZLEDİ
İlk iki filmin yönetmenliğini Chris Columbus yapmıştı. Filmler, tüm dünyada toplam 1 milyar 834 milyon dolarlık hasılat yaptı. Açılış günlerinde özellikle İngiltere ve ABD’de yüzlerce insan sinema salonlarını doldurdu. Şimdi de yönetmenliğini Alfonso Cuaron’un yaptığı üçüncü film ’Harry Potter ve Azkaban Tutsağı’, aynı iddiayla bugün gösterime giriyor. Önümüzdeki sene ise ’Harry Potter ve Ateş Kadehi’ küçük büyücünün son yılını konu edinen filmiyle beyaz perdede karşımıza çıkacak.
Kaynak:Sabah 4 Haziran 2004

 
Süper Teyze 127
Ormanlar kralı aslan,bir gün bayan oğlak’ın kapısını çalar. Bu ziyaret oğlak hanımı çok heyecanlandırmıştır. Aslanı içeri davet eder ve kahve ikram eder. Sonra da çekinerek sorar : - Bu onur vere devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.