Okuma alışkanlığımız yok diyoruz ama... Kitap okumak için cabamızda yok..
 

Kültür Bakanlığı, “eve teslim kitap” projesi başlattı. 2 yılda sadece 63 kişi, 141 kitabı ödünç aldı. Okuyup okumadıkları ise bilinmiyor.
Okuma-ma alışkanlığımızın en somut örneği bakanlık projesinin istatistiği ile bir kez daha kanıtlandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ‘Eve Teslim Kitap Projesi’ne 2 yılda sadece 63 kişi başvurdu.
Bakanlık, halk kütüphanelerinin hizmetlerinden yararlanamayan, hayatlarını eve bağımlı olarak devam ettirmek durumunda olan hasta, yaşlı veya engellilerin, evlerinde kitap okuyabilmesi ve kütüphanelerden yararlanması amacıyla “Eve Telim Kitap Projesi” başlattı. Ancak 20 büyük ilde başlatılan projeden şimdiye kadar yararlanmak için sadece 63 kişi başvurdu. 63 kişi 2 yılda aldığı ödünç kitap sayısı ise 141’de kaldı. 141 kitabın 124’ünün Ispartalı 32 vatandaşımız tarafından talep edilmesi dikkat çekti.

Projeye en fazla talep Isparta ilinde olurken, Aksaray, Amasya, Balıkesir, Bartın, Batman, Çanakkale, Elazığ, Erzincan, Nevşehir, Samsun ve Uşak illerinden uygulamanın başladığı Temmuz 2006 yılından 2008 Haziran ayına kadar hiçbir başvuru olmaması dikkat çekti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü’nce, 2006’da “eve teslim kitap” projesi hazırlandı. AB ülkelerindeki uygulamalarından esinlenerek hazırlanan proje, Ulaştırma Bakanlığı Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle 18 Temmuz 2006 tarihinde 20 ilde yürürlüğe girdi.

Haberin devamı için tıklayın... www.internethaber.com

 
Süper Teyze 321
Küçük oğlan babasına sordu : -Babacığım, neden bizim şehrimizde yayadan çok araba var ? Babası gülerek cevap verdi : - Kimse ayakkabılarını eskitmek istemiyor da onun için oğlum !  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.