Bu soruyu kimse çözemedi
 

Bu sorunun cevabını bulmak mümkün değil... Bir de bu soru ilkokul 3’üncü sınıf öğrencilerine soruluyor. Bir bakın isterseniz...
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilköğretim okulları 3’üncü sınıflara dağıtılan ‘İlköğretim Matematik 3 Öğrenci Çalışma Kitabı’nda yer alan mantık sorusu tartışma yarattı. Bu sorunun ilköğretim üçücü sınıf öğrencileri için ‘kazık soru’ olduğu belirtilirken, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, konuyu Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu’na iletme kararı aldı.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından İlköğretim Okulları için, Hülya Nalan Mamaç, Nevzat Ünsal ile Fatma Derya Yavuz’un yazdığı yeni müfredata göre hazırlanan İlköğretim 3’üncü sınıf Matematik Öğrenci Çalışma Kitabı’nın 85’inci sayfasındaki soru dikkat çekti. Kitapta, ‘İlginç’ başlığıyla verilen soru şöyle:

“Levent ve Bülent oğullarıyla balık tutmaya gittiler. Levent oğlunun tuttuğu balığın iki katı kadar balık tuttu. Bülent de oğlunun tuttuğu balığın iki katı kadar balık tuttu. Toplam 21 balık tutulmuştu. Levent’in oğlunun adı Mert’ti.

- Bülent’in oğlunun adı nedir?

- Her biri kaç balık tutmuştur?”

Haberin devamı: www.internethaber.com

 
Süper Teyze 409
  Ayça, arkadaşı Ece’ye parkta birlikte oynamayı önermişti : - Maalesef ! dedi Ece. Çok üzgündü ama birlikte parka gidemezlerdi. - Neden ? dedi merakla Ayça. - Çünkü babam ev ödevlerimi devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.