Pilotlar Derneği açıklama yaptı..
 


"Türkiye Havayolları Pilotları Derneği (TALPA) tarafından düzenlenen basın toplantısında, Amsterdam’daki kazaya, THY uçağından önce inen bir başka uçağın oluşturduğu türbülansın sebep olma ihtimalinin yüksek olduğu bildirildi.
Konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısında TALPA Başkanı Kaptan Pilot Ali Ziya Yılmaz, TALPA İkinici Başkanı Mete Dani ve TALPA Genel Sekreteri Savaş Şen hazır bulundu. Öncelikle söz alan Ziya Yılmaz, kazanın ardından yetkisiz çok sayıda kişinin olaya ilişkin açıklamada bulunduğunu söyledi. Yılmaz, olayla ilgili aydınlatılması gereken bir çok soruyu ardı ardına sıralayarak, "Uçağımızdan yaklaşık 2 dakika önce kanat ucu türbülansı en tehlikeli olan uçaklardan bir tanesi havalimanına inmiştir" dedi. Yılmaz, görgü şahitlerinin, kazanın ardından kokpitte pilotun el salladığını belirterek, müdahaledeki bir gecikmenin, cinayet anlamına geldiğini söyledi.
TALPA Genel Sekreteri Savaş Şen, kazaya, THY uçağından önce inen bir başka uçağın oluşturduğu türbülansın sebep olma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi. Başka bir uçağın sebep olduğu türbülansı anlatan bir fotoğrafı basın mensuplarına gösteren Şen, "Yakıt bitti iddiaları doğru olamaz. Uçağımız yere düştüğü anda yaklaşık 4 bin 100 kilogram yakıtı vardı. Amsterdam havalimanında yaklaşık 40 dakika kadar bekleyebilecek yakıta sahipti. Motor durmasında böylesi bir sürat düşüşü olmaz, olsa bile alçalış bu şekilde olmaz. Kazanın sebebine ilişkin en güçlü ihtimal, önden inen uçağın türbülansı ihtimaldir. Pilotlar böyle bir durumda dahi uçağı başarılı şekilde yere indirmişlerdir. Kule, iki uçak alana yaklaştığında küçük olanı uyarmalı. Kule, türbülansa karşı iki uçak arasındaki mesafeyi açmalıydı" diye konuştu.
TALPA İkinici Başkanı Mete Dani ise, kazanın ardından tüm gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirterek, şunları söyledi:
"Kaza sonuç raporu açıklanmadan yapılacak değerlendirmeler eksik ve yanlış olur. Bu süreçte yetkisiz ve bilgisiz kişilerin beyanları olmuştur. Elde net bir bilgi yokken kamuoyunu yanlış yönlendirici beyanda bulunması üzüntü verici. Uçak havalimanına yaklaşırken önünde yaklaşma yapan başka uçak var mıdır? Bu çok önemli. Uçakların inişi sırasında gerekli emniyet mesafesi ayrımı sağlanmış mıdır?
Kaza olduktan sonra kokpit ekibine kurtarma ekibi tarafından ne kadar süre içerisinde müdahale edilmiştir. Kurtarma ekiplerince kaza olduktan ne kadar süre sonra ekiplerimiz kokpitten çıkarılmıştır. Yabancı basında olumsuz, karalayıcı haberler ve yorumlar izledik. Bu konuda dünya havacılık sektöründe hızla ilerleyen Türk sivil havacılığı ve THY’nin bu gelişmesinin ticari kaygılardan oluşan bazı nedenlerle karalama kampanyası amaçlanmış olabilir mi?

Kaynak: Hürriyet Gazetesi  27.02.2009

 
Süper Teyze 246
Yakışıklı Türkçe öğretmeni, güzel bir hanıma, fena halde aşık olmuştu ! Bir akşam birlikte romantik bir yemek yediler. Yemeğin sonunda öğretmen, güzel kadına sordu : -  Benimle evlenir misin devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.