1.5 milyon yıllık ayak izi bulundu
 

Kenya’da 1,5 milyon yıllık ayak izi bulundu. Bu izler insanının evriminin anlaşılması açısından son derece önemli... İzler modern insanınkiyle karşılaştırıldı.

Kenya’da bulunan 1.5 milyon yıllık ayak izleri, insanların çok uzun yıllar önce de anatomik olarak bugünkü ile aynı ayaklar üzerinde yürüdüğünü gösterdi.

İngiltere’deki Bournemouth Üniversitesinden Matthew Bennett, Kenya’nın kuzeyindeki Ileret bölgesi yakınında 2 tortul tabakasında bulunan 1.5 milyon yıllık ayak izlerinin, modern insanınkiyle temel olarak aynı anatomiye sahip olduğunun en eski göstergesi olduğunu belirtti.

Bennett, ayak izlerinin, normalde fosilleşmiş kemiklerde bulunmayan yumuşak dokuların biçim ve yapılarına dair bilgiler de içerdiğini vurguladı.

Profesör Bennett, modern insanların ve fosilleşmiş eski insanların ayak izleri arasında yapılan karşılaştırmanın tarafsız olması için Kenya’da bulunan ayak izlerini numaralandırdı, bilgisayarda taradı ve bu şekilde değerlendirdi.

1.5 milyon yıllık ayak izlerinden birinin fotoğrafı Science dergisinin son sayısının kapağını süslüyor.

Kaynak: www.internethaber.com

 
Süper Teyze 388
Sevgi,yaşlı ninesine sordu : - Nasıl nineciğim, yeni televizyonundan memnun musun ? - Çoook, çoook, dedi yaşlı kadın. Hele karşısına geçip gözlerimi kapattığımda tam da çok sevdiğim eski rad devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.