Haziran Ayı Sınavlarla Geçecek
 

İlköğretim son sınıf öğrencileri ile yükseköğretim hayalleri kuran gençler için beklenen ay geldi.Hem OKÖSYS,hem de ÖSS Haziranda olacak.

Ortaöğretimde kaliteli bir lise eğitimi almak isteyenlerle, öğrenimlerini yükseköğretim düzeyinde sürdürmek isteyenlerin geçmesi gereken sınavlar olan OKÖSYS ve ÖSS, 13 ve 20 Haziran 2004 tarihlerinde düzenlenecek.

Sınavlara toplam 2 milyon 591 bin 935 aday başvururken, bunlardan 689 bin 685’i OKÖSYS ile Polis Koleji ve Devlet Parasız Bursluluk ve Yatılılık sınavına; 1 milyon 902 bin 250’i de ÖSS’de katılacak.

OKÖSYS 100 KİŞİDEN 19’UNU SEVİNDİRECEK

Milli Eğitim Bakanlığı’nın, 2004 OKÖSYS ile öğrenci alacak okullarda belirlediği toplam kontenjan adayların birçoğunun sınavdan istediklerini bulamamalarına neden olacak. 650 bin 210 adayın başvurduğu ve Anadolu, fen ve sosyal bilimler liseleri ile bazı meslek liselerine girişi sağlayacak OKÖSYS ardından öğrencilerden sadece 125 bin 185’i bir okula yerleştirilebilecek, geriye kalan 525 bin 25 öğrenci ise düz liseler ile sınavsız meslek liselerinde eğitimlerini sürdürecek. Başvuran adaylardan sadece yüzde 19.2’si bir okula yerleşebilecek.

Polis Koleji ile Devlet Parasız ve Yatılık Sınavı’na göre yerleştirilecek öğrenci sayısı ise önümüzdeki günlerde belirlenecek.

OKÖSYS’nin sonuçları temmuz ayının sonunda açıklanacak.
Kaynak:Hürriyet 7 Haziran 2004


 
Süper Teyze 352
Çiftçinin geveze karısı, komşusuna dert yanıyordu : - Bilsen nasıl yalnızım, dedi.Çok fazla konuştuğum için kocam akşamları kümeste, tavuklarla geçirmeye başladı. Onların yanında huzur bulduğunu  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.