İtalya’da şiddetli deprem
 

İtalyan haber ajansları, başkent Roma'ya yakın bir bölgede meydana gelen şiddetli depremde, ölü sayısının 150'yi aştığını bildirdi.

Depremin merkez üssü, Roma'nın kuzeydoğusunda, L'Aquila kenti yakınlarındaki Abruzzo dağlık bölgesi, yerin 10 kilometre altı, olarak belirlendi. Amerikan Jeolojik Araştırmalar Merkezi depremin büyüklüğünü 6,3; İtalyan yetkililer ise 5,8 olarak duyurdu. Depremin ardından 200'den fazla artçı sarsıntı hissedildi.

Sabaha karşı 4.32'de başlayan sarsıntı, Roma dahil İtalya'nın orta kesimlerinde de hissedildi.

70 bin kişinin evsiz kaldığı depremin ardından hükümet, olağanüstü hal ilan etti.

L'Aquila kentinde, büyük hasar olduğu, üniversite öğrencilerinin kaldığı yurdun bir bölümüyle, bir kilisenin kulesi ve evlerin çöktüğü belirtiliyor.

Arama-kurtarma çalışmaları hemen başlarken, yardım konvoyları da afet bölgesine hareket etti. Bölgede depremzedeler için çadır kentler kuruluyor.

CAN KAYBI ARTABİLİR
İtalyan Sivil Savunma yetkilileri, çok sayıda binanın hasar gördüğünü, binlerce kişinin evsiz kalabileceğini söylüyor. Can kaybının artmasından da endişe ediliyor.

Başkent Roma'da da yoğun biçimde hissedilen deprem, L'Aquila ve civar beldelerde halkın TSİ 04.30'dan itibaren sokakta beklemesine yol açmıştı.

İtalya parlamentosunun alt kanadının başkanı Gianfranco Fini ise, depremin bazı kentlerin hemen hemen tamamının yıkılmasına neden olduğunu söyledi.

Fini, deprem nedeniyle yaklaşık 15 bin binanın kullanılamaz hale geldiğini kaydetti.

Kaynak:   http://www.ntvmsnbc.com 06 Nisan. 2009

 
Süper Teyze 462
Yaşlı bir Kızılderili, New York’da bir otele gelir ve resepsiyondaki görevliye oda fiatlarını sorar : - Yan yana iki boş odamız var, der adam. Biri 50, diğeri 150 dolar, der adam, Kızılderili şaşı devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.