Yarıyıl tatili bu cuma başlıyor.
 

Yarıyıl tatili bu cuma başlıyor. Ancak uzmanlar sınava hazırlanan adaylara tatilde gezmek ya da kitap okumak yerine test çözmeyi öneriyor

Sömestir tatiline birkaç gün kalmışken, uzmanlar özellikle sınavlara hazırlanan adayları hem dinlenip hem de test çözmeye devam etmeleri konusunda uyarıyor.
Öğrencilerin sömestir tatilini bir fırsata dönüştürme operasyonu olarak gören eğitimcilerin hazırladığı planlara göre, öğrenciler tatilde bol bol test çözmeli, konu tekrarı yapmalı, konu eksiklerini gidermeli. İşte rehberlik öğretmenleri tarafından SBS, YGS ve LYS’ye hazırlanan öğrenciler için bulunmaz bir fırsat olarak gösterilen yarıyıl tatilinde öğrencilerin yapması gerekenler:

 • İlk dönem itibariyle anlaşılmayan konuların üzerinden geçilmeli
 • Tekrar edilmesi gereken dersler için iyi bir zaman planlaması yapılmalı.
 • Bitirilmesi gereken hazırlık dergileri tamamlanmalı.
 • Yapılacak stratejik çalışmalarla bir taraftan eksiklikler tamamlanacak, dersler tekrar edilecek diğer taraftan da ikinci döneme daha zinde bir biçimde girilmesi sağlanmalı.
 • YGS’nin normalinden iki hafta erkene alınması, bazı programların erken bitirilmesini gerekli kılmıştır. Bu nedenle tatil süresince YGS ve LYS konuları çalışılmalı, bol bol test çözerek sınav özgüveni kazanılmalı.

Hadi hayırlısı... Eskiden tatillerde dinlenmeyi öneren uzmanlar şimdi ise çalışmaya devam diyorlar.

İlginizi çektiyse haberin devamı için tıklayın...

 
Süper Teyze 477
Türkçe dersinde fiil çekimlerini öğrenmişlerdi. Öğretmen çekimlerle ilgili ev ödevi verdi ve ertesi gün de sözlü yapacağını duyurdu. Ertesi günkü sözlüye ilk kalkan Selimdi. - Fiil çekimlerine ha devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.