En Güzel Hikayem’de ne anlatılıyorsa satır satır yaşadım
 

Best Of olarak yola çıktığı projesinde üretim gücüne karşı koyamayınca, ortaya Teoman’ın ‘En kısa sürede tamamladığım albümüm’ dediği En Güzel Hikayem çıkmış. Karanlık tonların hem şarkıları hem de görsel duruşu esir aldığı albüm için Teoman ‘Önce dibe vurdum, sonra da yüzeye çıktım’ diyor.

Albüme ismini veren şarkı ise Şebnem Ferah’la birlikte söyledikleri en sert baladlardan biri. Bu albümün diğer albümlerinden daha sert olduğunu kabul eden Teoman, söz yazarlığındaki gücünün farkında. Ama bir yandan da kendini müziğe ilk aşık olduğu zamanki gibi şarkıcı olarak tanımlamayı daha çok seviyor. ‘Yalnızlığına çok alışma’ demiş annesi. O ise yalnızlığın ‘kekremsi tadı’yla söylemeye devam ediyor şarkılarını. Bu altıncı albümü ve ona göre ‘en güzel hikayesi’. Aşağıda okuyacağınız satırlar bir müzisyenden, bir albümden ve bir yalnızlıktan derleyebildiklerimiz. Yoksa bir röportaj koskoca bir hayatı ne kadar anlatabilir ki?

Best Of olarak başlayan proje nasıl oldu da yeni bir albüm noktasına geldi?

- Eski şirketimle düşündüğümüz Best Of projesinin içine birkaç tane de yeni şarkı koyalım dedik. Duş şarkısı hazırdı. Bir de Papatya’nın yeni bir versiyonunu yapacaktık. Sonra ben bir gece Bugün şarkısını yazdım. Derken yeni şarkılar çorap söküğü gibi gelmeye başladı. Parti yazıldı. En Güzel Hikayem şiir formatında oluştu. Bir de daha önce bir türlü albümlerime koyamadığım Dedi Annem ve Tuzak vardı. Sonra NR1’e gidip yeni albümümün oluştuğunu, Best Of projesini ertelemek istediğimi söyledim.

Ama NR1 Best Of’u yayınlamayı tercih etti...

- O projeyi 6-7 ay ertelemek istedim ama Murat Akad, plak şirketi olarak biz kendi takvimimizi yaptık ve bunu çıkarmak istiyoruz, dedi. Halbuki benim kafamda düşündüğüm Best Of projesi benim için önemliydi.

En Güzel Hikayem en kısa sürede yaptığınız albüm değil mi?

- Evet. Çok kısa sürede yazıldı şarkılar. Organizasyon da iki ay gibi kısa bir zamanda oldu. Mesela Güzel Bir Gün’ü on dakikada, Bugün beş dakikada yazıldı. En Güzel Hikayem bir gecede bitti.

Albüm adı olarak En Güzel Hikayem’in seçilmesi çok iddialı değil mi? Bir şeye ‘en’ demek daha bitişe yakın bir söyleyiş değil midir?

- Bu benim en güzel albümüm, bundan da daha iyisini yapamam gibi hissettiriyormuş. Ama ben şarkı yazmaya devam ediyorum. Şarkı olarak baktığımızda En Güzel Hikayem Şebnem Ferah’la yaptığımız İki Yabancı’nın bir sonraki adımı gibi. İki Yabancı’da problemler ilişkinin içinde konuşulmaya başlamıştı. Bu şarkıda ise artık her şeyin bittiğini görüyoruz ve ben ‘en güzel hikaye’ olduğunu söylüyorum.
Kaynak:Hürriyet 5 Haziran 2004

 
Süper Teyze 46
Küçük Ece ilk defa köye gitmişti. Kadınlardan birini tavuğun tüylerini yolarken gördü : - Pardon teyzeciğim bir şey sorabilir miyim ? - Sor kızım ? dedi kadın. - Bu tavukların tüylerini her akşam devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.