’’Harry Potter’’ Virüsüne Dikkat!
 

Tüm dünyada bilgisayarları etkileyerek önemli zararlar veren ’’netsky’’ virüsü, şimdi de ’’Harry Potter’’ adıyla bilgisayar sistemlerini tehdit ediyor. BBC’nin internet sitesindeki habere göre, bilgisayar virüsü ’’netsky’’ şimdi de Harry Potter filminin yarattığı popülariteyi arkasına alarak kol geziyor.

 ’’Harry Potter ve Azkaban Tutsağı-Harry Potter and the Prisoner of Azkaban’’ adlı filmin gösterime girerek tüm dünya sinemalarında fırtına gibi esmesini fırsat bilen hackerlar, başta filmin fanatiği çocukları hedef aldı.

 Anti-virüs şirketi Sophos’un verilerine göre Mayıs ayında bilgisayar sistemlerini en çok tehdit eden ikinci virüs olan ’’netsky’’, Harry Potter adıyla şu başlıklar altında gönderiliyor:

 Harry Potter 1-6 book.txt.exe

Harry Potter 5.mpg.exe

Harry Potter all e.book.doc.exe

Harry Potter e book.doc.exe

Harry Potter game.exe

Harry Potter.doc.exe

 ÜNLÜLERİN İSİMLERİ BÜYÜK TUZAK

Microsoft’un ürettiği yazılım sistemlerinin kullanıldığı bilgisayarları etkileyen virüs, özellikle ünlülerin isimleriyle gönderilen dosyalar aracılığıyla zarar veriyor.

 Netsky virüsü, daha önce Britney Spears’ın ’’çıplak fotoğraflarını’’ içerdiği belirtilen dosya ve Eminem’in MP3’üne yer verilen müzik dosyaları ve korsan yazılımlar aracılığıyla bilgisayarları hedef alıyor.

 Sopho yetkilisi Graham Cluley’ye göre, Harry Potter adıyla gönderilen netsky virüsü, özellikle film ve kitabın fanatiği olan genç yaştaki bilgisayar kullanıcılarını gözüne kestirdi.

 Ebeveynlerin çocuklarını bu virüsün etkilerine karşı uyaran Cluley, ’’Potter’ın popülaritesini hedef alan bu kişilerin bilgisayar sistemlerine zarar vermemesi için çocukların dikkatli olması lazım’’ dedi.

Virüsün sadece e-mail aracılığıyla gelmediğini ifade eden Cluley, dosya transferlerinin de büyük bir tehdit olduğunu kaydetti.
Kaynak:Star 5 Haziran 2004


 
Süper Teyze 273
Yaramaz  Can, akşam eve gelen babasını kapıda karşıladı : - Tebrikler babacığım ! geçen Cumartesi kendine aldığın saat bir harika ! gerçekten de su geçirmiyor. Bu gün sen işteyken denemesini devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.