Öksüz Dimitris ortak harekatı
 

Türkiye ve Yunanistan’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, nesli tükenmekte olan Akdeniz foklarını korumak için, AB destekli ‘Bridge-Köprü’ projesiyle biraraya geldi. Proje kapsamında, annesi geçen yıl fırtınada ölen ‘Dimitris’ adlı Akdeniz foku doğaya bırakıldı.

DÜNYADA nesli yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bulunan 12 tür arasında yer alan Akdeniz Foku’nun korunması için Türkiye ve Yunanistan’da faaliyet gösteren iki kuruluş, AB destekli ‘Bridge-Köprü’ projesiyle bir araya geldi.

Tüm dünyadaki sayılarının 450-500 civarında olduğu tahmin edilen Akdeniz foklarının en önemli yaşam alanlarını barındıran Türkiye ve Yunanistan’da, türün devamını sağlamak amacıyla sivil toplum kuruluşları tarafından yürütülen girişimler sürdürülüyor. Bu konuda ilk adım, AB destekli ‘Bridge-Köprü’ projesiyle atıldı. Proje kapsamında, Mayıs ayında Yunanistan’da bir araya gelen Sualtı Araştırmaları Derneği-Akdeniz Foku Araştırma Grubu (SAD-AFAG) ile Hellenic Society for the Study and Protection of the Monk Seal (MOM) üyeleri, karşılıklı bilgi alışverişinde bulundu.

SAD-AFAG İletişim Sorumlusu Yeşim Aslan, projeyle iki ülkede Akdeniz foklarının korunması amacıyla yürütülen faaliyetlerin karşılaştırıldığını bildirdi. Aslan, Türkiye ve Yunanistan kıyılarının, Akdeniz fokları için en önemli yaşam ve üreme alanlarını oluşturduğunu vurguladı. Aslan, projenin temel amaçlarından birinin her iki kuruluşun işbirliği ile Akdeniz foklarının korunması için daha büyük projeler üretmek olduğunu kaydetti.

EGE’YE BIRAKTILAR

Proje uygulamasının güzel bir olaya da sahne olduğunu belirten Aslan, geçen yıl Aralık ayında Yunanistan’ın Karpathos Adası’nda fırtına sonucu annesini kaybetmiş olarak bulunan yavru Akdeniz foku ‘Dimitris’in, doğal ortama bırakıldığını söyledi. Aslan, seminer programlarının ardından MOM tarafından Hollanda’daki Fok Rehabilitasyon ve Araştırma Merkezi’nin (SRRC) de katkılarıyla rehabilite edilen ‘Dimitris’in Kuzey Ege’deki Alonissos Adası’na bırakıldığını bildirdi.  
Kaynak:Hürriyet 8 Haziran 2004

 
Süper Teyze 205
Lokantaya giren genç adam mercimek çorbası ısmarladı. Çorbası bittiğinde yanına yaklaşan garson : - Nasıl buldunuz çorbamızı beyefendi ? diye sordu. Adam gülümsedi : -Kullandığınız tuz çok  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.