Şempanzelerin 50 Koalaların 12 Yıl Ömrü Kaldı
 

Doğadaki en sevimli hayvan türlerinden olan şempanze ve koalaların nesli, hızlı kentleşme ve yasadışı avcılık yüzünden hızla yok oluyor.

İnsana en yakın hayvan olan şempanzeler yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Güney Afrika Cumhuriyeti’nin başkenti Johannesburg’da Pan Afrika Sığınak Birliği (PASA) tarafından düzenlenen konferansta, şempanzelerin 50 yıl içinde yok olacağı belirtildi.

ŞEMPANZE ETİ YİYORLAR
PASA yetkilileri, yaptıkları açıklamada, bunun en büyük sebebinin yasadışı avcılık olduğunu belirterek, "Şempanzelerin eti, özellikle et sıkıntısı çekilen Afrika ülkelerinde yeniliyor" dedi. Bununla birlikte hayvanların doğal yaşama alanlarının yok edilmesinin de şempanzelerin yok olmasına sebep olduğu belirtildi. Şu an dünyada yaklaşık toplam 8 bin adet kalan şempa nzelerin alt türü vellerosusların ise 17 ila 23 yıl içinde tamamen yok olacağı belirtildi.

SAYILARI 10 MİLYONDU
Araştırmacılar, diğer alt türlerin de 41 ila 53 yıl içinde tamamen yok olacağını söyledi. Şempanzeler, dünya yüzünde yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan hayvan türlerinden sadece biri. Avustralya Koala Vakfı Başkanı Deborah Tabart yaptığı açıklamada, koalaların neslinin de 12 yıl içinde tükeneceğini belirtti. Vakıf yetkilileri, Avustralya’nın simgesi olan bu sevimli hayvanların sayısının 1700’lü yılların sonunda 10 milyon kadar olduğunu belirtti. Şu an artık yok olmayla yüz yüze olan bu hayvanlar, 1936’da çıkarılan yasalarla koruma altına alınmıştı.
Kaynak:Sabah 10 Haziran 2004

 
Süper Teyze 292
Kompozisyon ödevinin konu başlığı ‘yaşadığınız oda’ idi. Çocuklar evdeki odalarını,oyuncaklarını,kitaplarını,giysilerini,eşyalarını yazarak anlatacaklardı. Tamer sıra arkadaşına : - Benim için ço devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.