Kurbağa sergisi büyük ilgi çekti
  ABD’nin New York kenti, bugünlerde ilginç bir sergiye ev sahipliği yapıyor. “Kurbağalar ve Renklerin Korosu” adlı sergide, dünyanın çeşitli bölgelerinden gelen rengarenk kurbağalarla, Orta ve Güney Amerika’nın zehirli kurbağalarını görmek mümkün.  
 
24 farklı türden 200 kurbağanın sergilendiği müzede, en fazla ilgiyi, dünyanın en tehlikeli kurbağası olan “Ok Zehirli Kurbağalar çekti. Bu kurbağalara “Ok Zehirli” denmesinin sebebi ise, Kuzey Kolombiya’da yaşayan yerlilerin bu zehiri, savaşırken okla birlikte kullanmaları. Çünkü bu altın renkli kurbağadan 10 kişiyi öldürebilecek kadar zehir elde edilebiliyor. 
 
 Büyüklerin de ilgili gösterdiği serginin en meraklı ziyaretçileri ise elbette çocuklar.
       Bu sevimli hayvanların her biri yaşadıkları bölgenin özelliklerini taşıyor. Mesela Arjantin, Paraguay veya Bolivya kurbağaları kuru ve sıcak bölgelerde yaşıyor ve tehlikelerden korunmak için mumlu bir sıvı salgılıyor.
       Yetkililer, kurbağaların insan yaşamı için de büyük önem taşıdığını söylüyor. Çünkü çervesel farklılıklara karşı aşırı hassas olan bu hayvanlar, tüm canlıları etkileyen ekolojik değişimin habercisi olabiliyor.
Kaynak:Ntvmsnbc 11 Haziran 2004
 
Süper Teyze 325
Emel ve  Cem çocuk odasında oynuyorlar, anneleri de oturma odasında sohbet ediyorlardı. Cem sordu : - Evlilik oyunu oynayalım mı  Emel ? Küçük kız bir süre düşündü ve sonra : - Ha devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.