Göktaşı Eve Düştü
 

Yeni Zelanda’da 1.3 kiloluk bir göktaşı, evin üzerine düştü. Çatıyı delen taş, önce kanapeye, oradan da tavana sekti. Evdeki 3 kişiye şans eseri bir şey olmadı.

Yeni Zelanda’nın başkenti Auckland’deki evin sahibi Brenda Archer, cumartesi sabah mutfakta kahvaltı hazırlarken büyük bir patlamayla irkildi. Önce evinde bomba patladığını sanan ev sahibi, ‘Hiçbir şey göremiyordum. Sadece toz vardı’ dedi.

Meteor düşmeden kısa bir süre önce bir yaşındaki torunu Luca’nın odada oyun oynadığını ifade eden ev sahibi, ‘dumanlar dağıldıktan sonra kocam odada göktaşını buldu. Kimseye bir şey olmadığı için şanslıyız. Bu koruyucu bir meleğin işi olmalı’ diye konuştu. Archer ailesi, taşı satmayı ya da bir müzeye vermeyi düşündüğünü açıkladı.

Uzmanlar, meteorun uluslararası koleksiyoncuların ilgisini çekebileceğini ve 6 bin dolardan (yaklaşık 9 milyar TL) fazla edebileceğini kaydettiler. Meteor uzmanı Joel Schiff, devlet hazinesi olarak nitelediği göktaşının astroidden daha küçük olan ‘chondrite’ türünde olduğunu söyledi. Schiff’e göre göktaşı atmosfere bir basketbol topu büyüklüğünde girdi ve saniyede 200 metre hızla eve düştü. 
Kaynak: Hürriyet 14 Haziran 2004

 
Süper Teyze 116
Kerem arkadaşlarıyla bir haftalık Londra turuna katılmıştı. Dönüşte babası sordu : - Geziniz nasıl geçti oğlum ? İngilizceyle problemin oldu mu ? - İngilizceyle değil ama İngilizlerle oldu bab devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.