İnsan embriyonu, izin alınarak kopyalanıyor
 

İngiltere’de bu hafta içinde ilk kez insan embriyonunun klonlanması deneyleri için izin verilecek. Dolly’yi yaratan hücre çekirdeği transferi kullanılarak onlarca embriyon kopyalanacak. KİLİSE ve kürtaj karşıtı grupları kızdıran deneyde klonlanan embriyonlar, diyabet hastalarının tedavisinde kök hücre kaynağı olarak kullanılacak.

Bu yöntem Parkinson ve Alzheimer hastalıklarının tedavisi için de umut vaat ediyor.

Deney, Newcastle Üniversitesi’nde Dr. Miodrag Stojkovic liderliğindeki bir ekip tarafından yapılacak. Dr. Stojkovic, yaptığı açıklamada, ‘Bu büyük bir fırsat. Esas olarak diabet üzerinde yoğunlaşacağız, ancak çalışmalarımızın Alzhaimer ve Parkinson gibi diğer hastalıkların tedavilerine de yönleneceğine inanıyoruz. Amacımız kopyalanmış insanlar yaratmak değil, hayat kurtarmak’ dedi.

Dr. Stojkovic’in başvurusu, tüp bebek ve embriyon araştırmalarını denetleyen HFEA kurumunun 5 kişilik araştırma komitesi tarafından inceleniyor. Ancak, HFEA’nın deneye destek verdiği şimdiden öğrenildi. Hatta HFEA’nın, klonlama deneyleriyle ilgili projenin gelecek ay duyurulması için Newcastle Üniversitesi ile birlikte çalışmalara başladığı bildirildi. 
Kaynak:Hürriyet 14 Haziran 2004

 
Süper Teyze 348
Şeref ev ödevlerini yaparken babasına sordu : - Babacığım, kürklerini her sene değiştiren yaratıklar hangileridir ? Babası başını gazetesinden kaldırmadan cevap verdi : - Ben annenden başka devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.