Geleceğin Sinemacıları Ödüllerini Aldı
 

Türkiye Sinema Audio Visuel Vakfı’nın desteğiyle (TÜRSAK) Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Geleceğin Sineması” öğrenci kısa filmlerini destekleme programında dereceye girenö ğrencilere ödülleri Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen bir törenle verildi.

Sunuculğuunu Şebnem Dönmez’in üstlendiği, Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Erkan Mumcu’nun ve  Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürü Abdurrahman Çelik’in de katıldığı gecede Mercan Dede de, Aykut Sütoğlu, Hüseyin Ceylan, İsmail Darıcı ile birlikte ‘Geleceğin Ustaları’ adlı bir konser verdi.

“Geleceğin Sineması”nın yaratılmasına katkıda bulunacak sinema öğrencilerinin, eğitimleri sırasında yaptıkları  kısa filmlere destek olmak amacıyla, üniversitelerin işbirliği ile bu yıl ilk kez düzenlenen ‘Destekleme Programı’nda destek almaya hak kazanan proje sahiplerine anısal olarak şiltleri sunulurken, program çerçevesinde yapılan yarışmada; Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Bora Altun’un “Türkiye’nin Jeolojik Mirası” adlı belgesel projesi birinciliğe layık görüldü ve dijital kamera ile ödüllendirildi. ‘Balık’ adlı projesi ile ikinci olan Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-TV Sinema Bölümü 3. sınıf öğrencisi Selin Suar dizüstü bilgisayar;  ‘Ölüm Düşleri Gerçektir’ adlı projesi ile Selçuk Üniversitesi Gazetecilik Bölümü 3. sınıf öğrencisi Itır Sema Ertaş dizüstü bilgisayar almaya hak kazanırken; ‘Her Neyse’ adlı projesi ile mansiyon kazanan Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo TV ve Sinema Bölümü 3. sınıf öğrencisi Sercan Kehribar dijital fotoğraf makinesi ile ödüllendirildi.

 Törenin ardından 2003 Cannes Film Festivali Kısa Film Yarışması’nın Jüri Özel Ödülünü alan ve Arjantinli usta yönetmen Fernando Solanas’ın oğlu Juan Solanas’ın yönettiği 15 dakikalık kısa filmi “Başı Olmayan Adam/l’Homme Sans Tete” ve ‘Çark’ filmi ile tanıdığımız yönetmen Muzaffer Hiçdurmaz’ın kızı Gözde Hiçdurmaz ve Russel Zehnder’in birlikte yönettikleri 4 dakikalık “Mutlu Yıllar Sharon” filmleri gösterildi. 
Kaynak: Hürriyet 12 Haziran 2004


 
Süper Teyze 290
Can amcasıyla pastahaneye gitmişti. Siparişlerini verip beklemeye başladılar. Aradan yarım saate yakın zaman geçmesine rağmen garson masalarına yaklaşmamıştı bile. Bu duruma sinirlenen amca : - Bak devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.