Bu Lisede Ders Sanat
 

Yaşıtları matematik, kimya, fizik derslerinde ter dökerken onlar müzik ve resim evrenini keşfediyor. Avni Akyol Anadolu Lisesi’nin öğrencileri bu alanda İstanbul’un tek lisesinde öğrenim görüyor. 15 yılda 500’e yakın mezun veren lisenin mezunlarından yüzde 85’i branşlarında üniversiteye giriyor, geri kalan yurtdışına gidiyor.

Hangi okulda kapıdan girdiğinizde sizi koridorlarında kemanın, piyanonun, çellonun sesi karşılıyor? Öğrenciler hangi okulda bu kadar mutlu? Geleceğin sanatçılarının yetiştirildiği Avni Akyol Anadolu Lisesi’nde diğer okullardan tamamen farklı bir hava var.

Tarihi çınar ağacının gölgesinde yükselen binadan içeri girince önce müzik bölümüne iniyoruz. Flüt, piyano, keman odalarının aralık kapılarından beyaz duvarlı koridora melodiler taşıyor. Koridor elinde enstrüman, heyecanla sıra bekleyen öğrencilerle dolu. Birazdan sınava girecekler.

Normal lise desek değil, Anadolu Lisesi hiç değil. 16 ila 19 yaşlarındaki kız ve erkek öğrenciler saçlarını açmış, eteği kısaltıp, orasından burasından çekiştirdikleri tişörtlerle sanatçı havasına girmişler bile.

Resim bölümüne çıkınca kara kalemle desen çalışan ressam adaylarıyla karşılaşıyoruz. Sınıfın ortasındaki model her birinin önündeki kağıda farklı bakış açılarıyla yansımış.

Liseli sanatçılar öyle kendilerini kaptırmış ki, ‘Bu okul olmasaydı ne yapardınız’ sorusunu cevaplayamıyorlar. Balkan Tüysüz (18) ‘Burası olmasaydı, sıradan bir Anadolu lisesine devam edecektim’ diyor. Bu okuldaki 132’si kız, 71’i erkek öğrenci bir gün karşımıza tanınmış sanatçılar olarak çıkacak.

OKULA NASIL GİRİLİYOR?

Başvuracak olanların ilköğretimdeki resim ya da müzik notunun en az 3, ilköğretim 4 ve 8’nci sınıflar arasındaki tüm ders notları ortalamasının en az 4 olması gerekiyor. 21 Haziran’da okula başvuran adaylar sınavdan geçiriliyor. İlk yılı İngilizce hazırlık olmak üzere öğrenim süresi dört yıl. 
Kaynak:Hürriyet 12 Haziran 2004

 
Süper Teyze 331
Öğretmen kompozisyon sınavında öğrencilere şu konuyu verdi : ’Büyük bir şirketin yöneticisi olsaydınız ne gibi atılımlar yapmak isterdiniz ?’ Öğrenciler, hep birden kağıda kaleme  sarılıp,  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.