Tavan Arasını Galeriye Çevirdiler
 

Beykoz Atatürk İlköğretim Okulu öğrencileri, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi. Öğretmenlerinin de desteği ile okulda depo olarak kullanılan çatı katını resim galerisi haline getiren öğrenciler, bir yıl boyunca yaptıkları çalışmalarını sergiliyor.

İstanbul’un gecekondu semtlerinden Çubuklu’daki Beykoz Atatürk İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencileri, okullarına kendi elleriyle bir resim galerisi yaptı. Çalışmalarını maddi yetersizlikler nedeniyle sergileyecek yer bulamayan öğrenciler, sıraların ve işe yaramayan eşyaların konulduğu çatı aralığını elbirliği ile resim galerisi haline dönüştürdü. Öğrenciler, bir yıl boyunca hazırladıkları çalışmalarını, yaptıkları galeride velilerin ve çevre halkının beğenisine sundu. Haziran ayı sonuna kadar devam edecek olan sergide, yağlı boya ve kara kalem resimler, şamdanlar, oyuncaklar, yastıklar, heykeller, cam tepsiler ve el işi çantalar sergileniyor.

TÜM OKULLARA ÖRNEK
Okul Müdürü Coşkun Çubukçu, kendi imkanları ile sergiyi açtıklarını söylüyor: "Devlet okullarında depo olarak kullanılan çatı aralığını tüm okullara örnek olacak şekilde bir galeri haline getirdik. Devlet okullarının imkanları ne yazık ki kısıtlı. Önceden öğrencilerimizin sanatsal çalışmalarını sergileyebileceği bir yerimiz yoktu. İmkan bulursak çatıyı daha da genişletip çok amaçlı bir salon haline getirmek istiyoruz" dedi. Yoksul ailelerin çocuklarına bir ışık yakmak için el birliği ile çalıştıklarını belirten resim öğretmeni Adile Ateşli ise şöyle konuştu: "Üç yıldır yıl sonunda sergi açıyoruz. Ancak önceki yıllarda bir kapalı salonumuz yoktu. Bahçede açmak zorunda kalıyorduk. Kapalı galeri ihtiyacımızı çatı aralığını galeri haline dönüştürerek giderdik. Tasarımından temizliğine, ışıklandırılmasından boyamasına kadar her işi el birliği ile yaptık. Bu semtin çocukları yoksul aile çocukları oldukları için çok küçük dünyaları var. Çalışmaları yokluk içinden var eden öğrencilerimizi anlatabilmek için eylül ayında daha merkezi bir semtte sergilemek istiyoruz. Çalışmaların bazılarını satışa sunup, elde edilen gelirle öğrencilerin çalışmalarına devam edebilmeleri için ve okulun eksiklerini gidermek için çalışacağız."

DAHA DA HEVESLENDİLER
"Oyalı Türkmen Kızı" ve "Kitap Okuyan Kız" isimli yağlı boya tabloları yapan ilköğretim sekizinci sınıf öğrencisi Burcu Kubat, "Kendi galerimizde yaptığımız resimleri sergilemek bizim için bir başka anlam ifade ediyor. Kendi galerimizin olacağını duyduktan sonra hevesle resim yaptım. Bundan sonra kendimi geliştirip Güzel Sanatlar Fakültesine gitmek istiyorum" dedi.
Kaynak:Sabah 14 Mayıs 2004

 
Süper Teyze 269
Tarih sözlüsünde öğretmen Emir’e sordu : - ‘Beni güçlü kılan, sol kanadımdır’ sözü, tarihteki hangi ünlü kişiye aittir ? Emir düşündü,düşündü,düşündü..Öğretmenin sabrı taşmak üzereyken verdi c devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.