İnternet Devleri Online Saldırı Kurbanı
 

Aralarında Yahoo, Google ve Microsoft’un sitelerinin de bulunduğu çok sayıda internet sitesi dün siber saldırıya uğradı. Akamai Technologies’in internet altyapısını kullanan söz konusu şirketlerin sitelerine iki saat boyunca erişim neredeyse sıfıra yaklaştı.

İnternet trafiğini izleyen Keynote Systems’in açıklaklamasına göre internet performansını düşüren saldırı sadece DNS (domain name server) hizmetini Akamai Technologies’den alan firmaları vurdu. Keynote izledikleri 40 siteye erişimin yüzde 100’den yüzde 80’lere kadar düştüğünü bazı sitelerin sıfıra yaklaştığını belirtti.

Yahoo, Google ve Microsoft’un yanı sıra Altavista, Symantec ve Lycos gibi diğer ünlü internet şirketleri de saldırıdan nasibini aldı. Kynote’a göre olay Akamai’nin kendi iç sorunu olmaktan çok koordineli bir saldırıdan kaynaklanıyor.

ULUSLARARASI SALDIRI

Akamai sözcülerinden Jeff Young ise sorunun ’internet altyapısına yönelik geniş ölçekli uluslararası bir saldırıdan’ kaynaklandığını savundu. Ancak Akamai’nin rakiplerinden Speedera Networks kendilerinin herhangi bir sorun yaşamadığını duyurdu. ABD’nin siber güvenlik kurumları da, söz konusu saldırının boyutlarıyla ilgili konuşmak için henüz erken olduğunu belirtti.

60 ülkede 15 bin sunucu ile hizmet veren Akamai Technologies dünyanın en büyük internet altyapı şirketlerinden biri. Akamai şebekesi mayıs ayında benzer bir teknik sorun yaşamış, şirket sorunun yazılım kaynaklı olduğunu duyurmuştu.
Kaynak:Hürriyet 16 Haziran 2004


 
Süper Teyze 153
Tarih dersinde sözlüye kalkma sırası Alperdeydi. Öğretmen numarasını okuyunca isteksiz kalktı tahtaya : -  Anlat bakalım Alper, dedi öğretmen. Eski Romalılar hakkında neler biliyorsun ?  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.