Nezleyi Anında Kesen Hap
 

Bilim adamları nezleyi anında kesen ilaç geliştirdiler. İlaç, spray şeklinde buruna tatbik ediliyor ve burun akıntısıyla göz yanmasını anında ve bir daha tekrarlanmamak üzere kesiyor.

İngiliz prof. Harold Nelson başkanlığında ABD’nin California eyaletindeki Rigel ilaç firması araştırma ekibi tarafından geliştirilen kod adı "R112" olan nezle ilacı, hastalığa neden olan semptomlar üzerinde kimyasal etki yapıyor ve 15 saniye içinde etkisini gösteriyor. Beş yıl içinde piyasaya sürülmesi planlanan ilacın araştırmaları, devasa bir pazara hitap edeceği için büyük bir gizlilikle yürütülüyor. 150 gönüllü üzerinde denenen ilacın şu ana kadar herhangi bir yan etsisine rastlanmadı. Araştırmalara göre sadece İngiltere’de, yılda yaklaşık 10 milyon kişi nezle oluyor ve bu kişiler hastalık yüzünden üç günden fazla istirahat etmek zorunda kalıyor. Nezlenin İngiliz ekonomisine yaptığı zarar ise yılda 1 milyar sterlinden fazla. 
Kaynak:Hürriyet 21 Haziran 2004

 
Süper Teyze 412
 Öğretmen Işıl’a sordu : - Bize tanıdığın Osmanlı padişahlarının isimlerini sayabilir misin kızım ? - Maalesef hiçbirini tanıma şansım olmadı öğretmenim. Hepsi de ben doğmadan çok önce ölmüşl devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.