Kuyrukluyıldızda Dev Ayak İzleri
 

NASA’nın kuyrukluyıldızları izlemek için fırlattığı Stardust uzay aracı, Wild-2 kuyrukluyıldızının üzerinde, dev ayak izlerini andıran 1600 metre uzunluğunda şekiller saptadı. Uzay aracı, 6 yılda 3.2 milyar kilometre yol kat ederek, geçen ocak ayında kuyrukluyıldıza ulaştı.

Stardust, kuyrukluyıldızın çekirdeğine 240 kilometre uzaklıkta yolculuğunu sürdürüyor. Kuyrukluyıldızda kaya ve buz kütleleri görmeyi bekleyen bilim adamları, uzay aracınından gelen fotoğrafları incelediklerinde, yüzeyde ilginç dev ayak izlerine benzeyen şekillerle karşılaşınca şaşkınlığa uğradılar. Araştırma ekibinin başkanı Prof.Donald Brownlee, ‘Kesinlikle beklenmedik bir olay. Biz daha çok, toz kömür benzeri bir maddeyle kaplı bir yüzey görmeyi umuyorduk’ diyerek şaşkınlığını dile getirdi.

Bilim adamları, ayak izlerinin aslında birer krater olduğunu belirterek, şekillere ‘sağ ayak’ ve ‘sol ayak’ adını verdiler.  
Kaynak: Hürriyet 19 Haziran 2004

 
Süper Teyze 355
Ceren o akşam her zamankinden önce hazırlandı, geceliğini giydi, dişlerini fırçaladı, annesine,babasına ‘iyi geceler’ diledi,koşarak odasına gitti,yatağına girdi,yorganı üstüne çıktı ve gözlerini yu devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.