Dev Kaplumbağa Ölü Bulundu
 

Adana’nın Ceyhan İlçesi’nde 2 metre uzunluğunda ve yaklaşık 400 kilo ağırlığında bir denizkaplumbağası ölü bulundu. Dev kaplumbağanın ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla Ekolojik Araştırmalar Derneği (EKAD) üyeleri tarafından otopsi yapıldı.

Adana’nın Ceyhan İlçesi’nde bulunan 1 metreyi aşkın 400 kilo ağırlığındaki dev kaplumbağanın 50 yaşlarında olduğu, doğal nedenlerle öldüğü, toprağa gömüldüğü ve daha sonra çıkartılarak Ankara’daki Tabiat Tarihi Müzesi’nde sergileneceği bildirildi.

Ekolojik Araştırmalar Derneği (EKAD) İkinci Başkanı Ali Canbolat, BOTAŞ Bölge Müdürlüğü çalışanları tarafından bulunarak bir teknenin arkasına bağlandıktan sonra Sugözü Termik Santralı yakınlarındaki kıyıya çekilen dev kaplumbağanın otopsisinde, 50 yaşlarında olduğunun anlaşıldığını ve yaşlılık nedeniyle öldüğü sonucuna varıldığını ifade etti.

Ali Canbolat, yolunu şaşırarak Akdeniz’e geldiği sanılan ve dişi olduğu tespit edilen kaplumbağanın sahil yakınındaki uygun bir alanda toprağa gömüldüğünü belirtti. Kaplumbağanın iç organlarıyla etlerinin ayrışma süreci tamamlandıktan sonra kemiklerinin çıkartılacağını belirten Canbolat, “Kemikler birleştirilerek Tabiat Tarihi Müzesi’nde sergilenecek” dedi.
Kaynak: Hürriyet 21 Haziran 2004

 
Süper Teyze 1
Emre trafik kazası geçirmişti. Yakın arkadaşı Ediz hastahanede ziyaretine gitti  : - Geçmiş olsun Emre ! Anlatsana, nasıl oldu ? - Akşamüzeri evin önündeki caddede bisiklete biniyordum. Tam k devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.