Hip hop yapan ’Melek’
 

’Biliyorum / Sen bir meleksin / Bana yardım için gönderildin...’ Bu sözler Candan Erçetin’in merakla beklenen yeni albümüne adını veren ’Melek’ adlı şarkıya ait. Erçetin geçen hafta hayranlarına bir sürpriz yaptı ve altıncı albümü ’Melek’i tıpkı diğer çalışmaları gibi yine sessiz sedasız yayınladı.

ZEKİ MÜREN’DEN SONRA YENİDEN SESLENDİRDİ

14 şarkının yer aldığı albüm klasik baladlardan Makedon ritimlerine kadar zengin bir sound içeriyor. ’Melek’te yer alan dört şarkının hem sözü hem müziği, iki şarkının sadece sözleri ve ikisinin de müzikleri sanatçıya ait. Bu albümle birlikte Erçetin yorumcu kimliğinin yanı sıra söz yazarı ve besteciliğini de iyice perçinliyor. Albümde dikkat çeken çalışmalardan biri Erçetin’in sözü ve müziğini Ceza grubuyla birlikte gerçekleştirdiği ’Şehir’. Erçetin hip hop türündeki şarkıyı da grupla birlikte söylüyor. Bugüne kadar pek çok tarzı başarıyla yorumlayan sanatçının hip hop denemesi de oldukça keyifli. Erçetin’in albümde yer alan ortak çalışmalardan biri de Barlas Erinç’in bestelediği, sözlerini ise sanatçının Erinç’le birlikte yazdığı ’Ağlıyor musun?’.

’Melek’in diğer sürprizleri ise iki klasik şarkı: ’Bir Yangının Külünü’ ve ’Gökyüzünde Yalnız Gezen Yıldızlar’. Albümde ’Bir Yangının Külünü’ iki farklı versiyonuyla yer alırken çok sevilen bu şarkıların yeni yorumları Erçetin’in hayranlarını keyiflendireceğe benziyor.

Erçetin’in iki yıl önce yayınladığı ’Neden’ adlı albümünün hemen sonrasında hazırlıklarına başladığı ’Melek’in müzik prodüktörü sanatçının vazgeçemediği çalışma arkadaşlarından Rıza Erekli. 11 şarkının düzenlemesi de Alper Erinç’e ait.

Sanatçının ’Bu albüm birbirini, çalışmayı ve müziği seven heyecanlı kocaman bir ekip tarafından hazırlandı’ dediği ’Melek’ her ne kadar sessiz sedasız müzik marketlerdeki yerini alsa da birbiri ardına yayınlanan yaz albümleri arasında en iddialılarında biri.

Haziran sonuna kadar 17 ayrı şehri kapsayan bir turnede olan sanatçı konserler biter bitmez albümüne ilk klibini çekecek. Ancak hemen belirtmeli 14 şarkıdan hangisinin öne çıkacağı henüz belli değil. Çünkü Erçetin’e göre ’Her şarkının bir tabiatı var ve kendi yolunu kendi çizer.’
Kaynak: Akşam 21 Haziran 2004

 
Süper Teyze 83
Emrecan oturma odasında birlikte televizyon seyrettikleri sırada babasına sordu : - Babacığım sence hangimiz kadınlardan yana daha dertliyiz ? Babası şaşırdı : -Ne demek istiyorsun oğlum ?  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.