Dalga Üzerinde Kablosuz Sörf
 

Bir İngiliz sörfçü ile çip devi Intel, dalgalar üzerinde internettte kablosuz sörf keyfi sunan dünyanın ilk sörf tahtasını geliştirdi. Sörf tahtası, wi-fi internet bağlantısı, tablet bilgisayar, güneş paneli ve video kamera özelliklerine sahip.

Yaklaşık on yıldır sörf denilince akla dalgalar üzerinde yapılan bir spordan çok internette sayfalar arasında dolaşmak geliyor. Ancak Intel’in Jools Matthews ile birlikte ilk protopini geliştirdiği özel sörf tahtası dalgalar üstünde gerçek anlamda sörf yaparken aynı zamanda internette de sörf yapma imkanı sağlıyor.

BBC’nin haberine göre, 18 Haziran’da İngiltere’de düzenlenecek Intel GoldCoast Oceanfest adlı etkinlikte görücüye çıkacak olan wi-fi sörf tahtasından, sahildeki ’hotspot’ aracılığıyla internete bağlanılabiliyor.

SU GEÇİRMEZ KASA

İngiltere’deki dalgalara uyum sağlayacak şekilde tasarlanan sörf tahtasının boyu yaklaşık 2.8 m. Tahtaya yerleştirilen tablet bilgisayar, güneş paneli ve video kamera su geçirmez bir kasaya gizlenmiş. Haifi olmasına karşın sağlamlığıyla dikkat çeken kasanın bileşenlerinde silikon, kristal PVC ve aliminyum kullanılmış.

1.7 Ghz işlemci, 80 Gb sabit disk ve kablosuz çiple donatılan tablet PC güç kaynağını güneş panellerinden alıyor. Cihazın üzerindeki video kamera 64 Mb’lık görüntü kaydedebiliyor.

SÖRF KEYFİNİ ENGELLEMİYOR

Intel’in biraz da ünlü festivale renk katmak için tasarladığı sörf tahtasının sörf keyfini engellememesi için ciddi bir çalışma yapılmış. 2.3 kg. ağırlığındaki bilgisayar sörfçülerin dengesini bozmayacak şekilde tahtada en uygun yere yerleştirildi. Intel yetkilileri wi-fi sörf tahtasını insanlara istediği yerde internete bağlanabilme özgürlüğü sunmak için tasarladıklarını söyledi.

Kablosuz sörf tahtasına ilk olarak uluslararası profesyonel sörfçü Duncan Scott binecek.
Kaynak: Hürriyet 18 Haziran 2004

 
Süper Teyze 140
Ali ve kardeşi Duru, doğumgünü partisine davetliydiler. Pasta servisinden önce, herkese ne içmek istediği soruluyordu : - Ali, kardeşin Duru’ya sorar mısın, dedi  hanımlardan biri. Pastanın  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.