Karikatür Oscar’ında geri sayım başladı
 

Karikatür Oscarları olarak nitelendirilen 21. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nda geri sayım başladı. Otoriteler tarafından "dünyanın bir numaralı karikatür yarışması" olarak tanımlanan Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nın 21’incisinin sonuçlanmasına az zaman kaldı. Yarışmanın seçici kurulu 28 Haziran’da Antalya Falez Hotel’de toplanıp katılan yapıtları değerlendirecek. NATO Zirvesi nedeniyle de sonuçlar 30 Haziran’da kamuoyuna duyurulacak.

Bu yıl konu sınırlaması getirilmeyen 21.Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’na 82 ülkeden 1052 sanatçı 2642 çalışma ile katıldı ve Önseçiciler Kurulu’nun belirlediği 49 ülkeden 249 sanatçının 267 çalışması 28 Haziran Pazartesi günü saat 10:30’da Antalya Falez Hotel’de toplanacak Seçiciler Kurulu’nun değerlendirmesine sunulacak.

Bugüne kadar Türkiye ve dünyada karikatürün duayeni sayılan yüzaltmışbeş sanatçının görev yaptığı yarışmanın bu yılki seçiciler kurulu; Bulgar sanatçı Milko Dikov’un başkanlığında, Oscar M.Barrientos (Uruguay), Guy Billout (Fransa), Latif Demirci, Selçuk Demirel, Gürbüz Doğan Ekşioğlu, Saad Hajo (Suriye), Hüsamettin Koçan, Tan Oral, Juli Sanchis (İspanya), Henryk Sawka (Polonya) ve Turhan Selçuk’tan oluşuyor.

Yarışmaya katılan ülkeler sırasıyla şöyle; ABD, Almanya, Arjantin, Arnavutluk, Avustralya, Avusturya, Azerbaycan, Bahreyn, Belçika, Beyaz Rusya, Bosna Hersek, Brezilya, Bulgaristan, Çek Cum., Çin Halk Cum., Danimarka, Endonezya, Estonya, Etiyopya, Fas, Filipinler, Finlandiya, Fransa, Gürcistan, Hindistan, Hırvatistan, Hollanda, Hong Kong, İngiltere, İran, İrlanda, İspanya, İsrail, İsveç, İsviçre, İtalya, İzlanda, Japonya, Kanada, Kazakistan, Kırgızistan, KKTC, Kolombiya, Kongo, Kore, Küba, Litvanya, Lübnan, Lüksemburg, Macaristan, Makedonya, Maldivler, Malta, Meksika, Mısır, Moğolistan, Moldova, Nijerya, Norveç, Özbekistan, Pakistan, Panama, Polonya, Romanya, Rusya Fed., Salvador, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, Suriye, Şili, Tataristan, Tayland, Tayvan, Türkiye, Türkmenistan, Ukrayna, Uruguay, Vietnam, Yeni Zelanda, Yugoslavya, Yunanistan

Yarışmada ödül kazanan ve sergilenmeye değer görülen karikatürler 30 Haziran’dan başlayarak  9 Temmuz’a kadar Antalya  Falez Hotel’de sergilenecek.

21. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nda derece alan sanatçıların ödülleri 9 Aralık’ta Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi’nde yapılacak törenle verilecek.

Yarışmada birincilik ödülü kazanan sanatçıya 8000 ABD Doları, ikincilik ödülü kazanan sanatçıya 5000 ABD Doları, üçüncülük ödülü kazanan sanatçıya 3500 ABD Doları verilecektir. Başarı Ödülü kazanan 12 sanatçı ise 500’er ABD Doları alacaklardır. Dereceye giren tüm sanatçılara ayrıca başarılarını simgeleyen heykel ve plaketler de verilecekr.

21 yılın ödüllü karikatürlerinden oluşacak bir sergi de Ekim ayında Pakistan’da açılacak.
Kaynak: Hürriyet 24 Haziran 2004

 
Süper Teyze 180
Emrah’ın annesi yemek yapmaktan pek hoşlanmıyordu. Bir gün Emrah dayanamadı : - Anneciğim, seni çok seviyorum. Kalbini kırmak istemiyorum ama neden her gün türlü yemeği pişiriyorsun ? Annesi ü devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.