Aydın Doğan Karikatür Ödülü Oleg Sereda’ya
 

“21. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması” sonuçlandı. Birinciliği, Ukraynalı sanatçı Oleg Sereda kazandı. Türk sanatçı Necdet Yılmaz ikincilik, Rus çizer Bobylev de de üçüncülük ödülüne değer görüldü. Aydın Doğan Vakfı tarafından düzenlenen serbest konulu “21. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması”na, 82 ülkeden 1052 sanatçı 2 bin 642 çalışmayla katıldı.

Önseçiciler Kurulu’nun belirlediği 49 ülkeden 249 sanatçının 267 çalışmasını değerlendiren Seçiciler Kurulu, yarışma birinciliğine Ukraynalı sanatçı Oleg Sereda’yı seçti. Sereda, 8 bin ABD Doları ile Aydın Doğan Vakfı Birincilik Ödülü’nün yanı sıra, Kültür ve Turizm Bakanlığı plaketi ile Hürriyet Gazetesi Altın Plaketi’ni alacak.

Yarışmada ikinci seçilen Türk sanatçı Necdet Yılmaz 5 bin ABD Doları ve Aydın Doğan Vakfı İkincilik Ödülü ile Milliyet Gazetesi Altın Plaketi’ni, üçüncü gelen Rus sanatçı Sergei Bobylev de 3 bin 500 ABD Doları ve Aydın Doğan Vakfı Üçüncülük Ödülü ile Radikal Gazetesi Gümüş Plaketi’ni almaya hak kazandı.

Seçiciler Kurulu’nun Başarı Ödülü’ne değer gördüğü ve 500’er ABD Doları ile ödüllendirilecek sanatçılar da şunlar: Alberto Morales Ajubel (Küba), Valentin Druzhinin (Rusya), Andrej Graniak (Polonya), Lio Hong (Çin), Mihai Ignat (Romanya), Ivan Kovacik (Slovakya), Muhittin Köroğlu (Türkiye), Pavel Kuczynski (Polonya), Yuri Ochakovsk (İsrail), Petar Pismetrovic (Avusturya), Ali Osman Taş (Türkiye), Promehan Vıcha (Tayland).

“21. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması”nın ödül töreni, 9 Aralık 2004 tarihinde Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi’nde gerçekleştirilecek.
Kaynak: Hürriyet 30 Haziran 2004


 
Süper Teyze 11
Okulda sağlık kontrolü vardı. Öğrencileri tek tek muayene eden doktor sıra Ece’ye gelince sordu : - Söyle bakalım küçük hanım, daha önce kulaklarınla ya da burnunla ilgili bir sorunun oldu mu ? Ec devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.