Misafirler 2.5 ton Maraş dondurması yedi
 

Türkiye’ye 15 milyon dolara mal olan ve yaklaşık 7 bin kişinin katıldığı NATO Zirvesi, için İstanbul’a gelen konuklar ülkelerine memnun döndü. Türkiye’ye gelen konukları İstanbul’un güzelliği kadar Türk yiyecekleri de etkiledi. Zirve boyunca tüketilen yiyeceklerin dudak uçuklatan miktarı ise yabancıların Türk yiyeceklerine ne kadar alıştığının somut kanıtı. Günlük 6 bin kişiye yemek servisinin yapıldığı vadi sınırları içinde yok yoktu.

2 TON DÖNER YEDİLER
Yabancı gazetecilerin en çok ilgili gösterdiği 3 şey Maraş dondurması, döner ve bira oldu. Bir günde toplam 70 bin adet sandviç tüketen 2 bin 400 gazeteci, zirve boyunca toplam 2.5 ton Maraş dondurması, 2 ton döner, 2.4 ton bira tüketti. Bunların dışında 10 bin kase patlamış mısır, 10 bin adet pamuk şeker, 9 bin adet kumpir, 15 bin sucuk ekmek, 10 bin adet gözleme, 350 ton sıcak ve soğuk içecek ile 200 ton su tüketildi.

’EN İYİ ZİRVE BUYDU’
Hazırlıkların 8 ay önce başlatıldığı ve son 4.5 aydır İstanbul’da ekibiyle birlikte geceli gündüzlü çalışan NATO Organizasyonu Proje Koordinatörü Safa Ünal, organizasyon sırasında en küçük hata bile meydan vermediklerini belirterek, "Herşey o kadar sorunsuzdu ki, NATO Genel Sektereti ve yardımcısı, zirve organizasyonunun bugüne kadar yapılanlardan daha başarılı olduğunu söyledi. 100 mühendis, 800 teknisyen, 2 bin host ve hostes, 200 süpervizörle elimizden gelenin en iyisini yaptık" diye konuştu.
Kaynak:Sabah 1 Temmuz 2004

 
Super Teyze 65
 Küçük Esma teyzesini uzun zamandır görmemişti. Başka bir şehirde yaşayan teyzesi o gün  ziyarete geliyordu. Esma çok heyecanlıydı. Kapı çalınınca herkesten önce koşup açtı ve hayret dolu  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.