Uzay yürüyüşü tamamlandı
 

Kozmonot Gennady Padalka ve astronot Mike Fincke, jiroskoplardan birinin devre dışı kalan açma-kapama düğmesini tamir ettiler. Uzay istasyonu üzerinde 30 metre yürüyen uzay adamları, hareket ettirilmesi son derece zor olan açma-kapama düğmesini yerinden çıkardılar. İşlem önceden planlanandan daha çabuk bitti.
Mürettebat, Nisan ayında beri 2 jiroskopla idare ediyordu. Tamir edilen düğmenin en geç 24 saat içinde işler hale gelmesi bekleniyor.
       Uzay adamları yürüyüş esnasında Rus tipi uzay elbisesi giydiler. ABD yapımı uzay elbiselerinde sorun çıktığı için daha fazla basınca sahip Rus elbiselerinin giyildiği belirtildi.
      
EMEKLEYEREK YÜRÜDÜLER
       Yürüyüş esnasında, uzay adamları antenler ve metal çıkıntılarla dolu yüzeyin elbiseleri yırtmaması için son derece dikkatli davrandılar. Astronotlar, 50 metre’den fazla bir mesafeyi emekleyerek kat ettiler. Houston ve Moskova’dan izlenen yürüyüş boyunca ağırlıklı olarak Rusça konuşuldu.
       Jiroskoplar 200 ton’luk istasyonun dengelenmesini ve güneş enerjisi üreten panellerin korunmasını sağlıyor.
       Geçen Perşembe günü yapılan uzay yürüyüşü, astoronot Fincke’nin oksijen tankındaki sızmadan dolayı yarıda kesilmişti.
Kaynak:Ntvmsnbc 1 Temmuz 2004

 
Süper Teyze 116
Kerem arkadaşlarıyla bir haftalık Londra turuna katılmıştı. Dönüşte babası sordu : - Geziniz nasıl geçti oğlum ? İngilizceyle problemin oldu mu ? - İngilizceyle değil ama İngilizlerle oldu bab devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.