Çizgi kahramanlar ’Sanat’ta
  Aylık kültür sanat dergisi Milliyet Sanat, temmuz sayısını çizgi romanlara ayırıyor. Sinemalarımızda gösterime girmesi beklenen ’Örümcek Adam 2’ ve ’Garfield’den hareketle irdelenen konu kapsamında Türkiye’nin önde gelen çizerleri ’çizgi romanın Türkiye’deki yeri’ sorusuna yanıt arıyor. Leman çizeri Bahadır Baruter dergide çizgi romanın alt kültüre ait bir alışveriş ve paylaşım biçimi olduğuna değinirken, yerli çizgi roman ürünlerini hem değerli hem önemli hem de tartışılmaya değer, bu konudaki yabancı ürünleri ise değerli ama önemsiz bulduğunu anlatıyor.
Ergün Gündüz çizgi romanın şehirle birlikte geliştiğini, 2004 yılında bu mesafenin iyice kısaldığını söylüyor. Dijital dünyada yetişen yeni nesillerin hand made’e dönmeye başladığını da aktaran Gündüz, bunun daha sıcak ve duygusal olduğunu da ilave ediyor. Konu hakkında bir diğer görüş sahibi Galip Tekin, Ergün Gündüz ve Levent Çanga ile birlikte eylül ayında yerli bir çizgi roman çıkarmaya hazırlandıklarını ekliyor.
Konu kapsamında Hasan Bülent Kahraman çizgi romanın sosyolojik haritasını çıkarırken, Kemal Gökhan Gürses çizgi romanın Türkiye’deki seyrine göz atıyor. Bize Amerika’nın armağanı çizgi roman Dünyadan ve Türkiye’den örneklerle Atilla Dorsay’ın yazısında yer alıyor. ’Bakanı Kutlarken’ isimli 15 dakikalık çizgi filmleri, Cannes Film Festivali’nde, Amerika, Yeni Zellanda, Polonya ve Paris başta olmak üzere pek çok ülkede gösterilen Meral ve Cemal Erez’i ise bize Tuna Kargılı tanıtıyor. 128 sayfalık dergide ayrıca ’mor ve ötesi’, ’Vega’, ’Gripin’, ’Rashit’ ve ’Duman’ gibi rock müziğin önemli grupları ’Türkiye’deki rock olgusunu değerlendiriyor.
Kaynak:Radikal 1 Temmuz 2004
 
Süper Teyze 262
Sertaç okulun en sert öğretmenlerinden biriyle yolda karşılaşmıştı . Öğretmen sert bir sesle çıkıştı : - Beni selamlamadan önce, ellerini pantolonunun cebinden çıkarmalısın delikanlı ! Sertaç  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.